Afghans who landed in Frankfurt, Germany, early on August 27, 2021 | Photo: Kai Pfaffenbach/Reuters
Afghans who landed in Frankfurt, Germany, early on August 27, 2021 | Photo: Kai Pfaffenbach/Reuters

چند هفته پس از آغاز رسمی برنامه پذیرش حکومت آلمان فدرال برای شهروندان افغان، چند سازمان امدادگر از هجوم عظیم مردم برای اشتراک در این برنامه می گویند. تنها سه سازمان امدادی تا حال از دست کم ۵۰ هزار درخواست سخن گفته اند.

اکسل اشتایر از سازمان «Mission Lifeline» به روزنامه های گروه رسانه ای فونکه (شماره های روز دوشنبه) گفت، این سازمان تا اوائل ماه نومبر حدود ۱۷ هزار تقاضا دریافت کرده است. سازمان «Kabul Luftbrücke» (پل هوایی کابل) از دریافت ۱۵ هزار درخواست از طریق ای میل و حساب های رسانه های اجتماعی خبر داد.

سازمان گزارشگران بدون مرز می گوید که تا به حال ۱۲ هزار تن برای شرکت در این برنامه ثبت و راجستر شده اند و حدود ۴ هزار تن درخواست کمک ارائه کرده اند.

بیشتر بخوانید: سازمان حامی پناهجویان: برنامه پذیرش تازه حکومت آلمان برای افغان ها کافی نیست

این سازمان گفت که فرم آنلاین برای ثبت و راجستر کارمندان رسانه ای افغان را «به صورت موقت دوباره به حالت آفلاین درآورده است.» به گفته وزارت خارجه آلمان، حکومت فدرال این کشور نیز «تا به حال درخواست های پنج رقمی دریافت کرده است.»

در أواسط ماه اکتوبر، برنامه جدید پذیرش حکومت آلمان فدرال آغاز شد که در چارچوب آن ماهانه تا ۱۰۰۰ شهروندان افغان در معرض خطر می توانند به آلمان بیایند.

نانسی فیزر، وزیر داخله آلمان فدرال و انالنا بئربوک، وزیر خارجه آلمان در این باره به توافق رسیده بودند. هدف اصلی محافظت از کارمندان رسانه ها و حامیان حقوق بشر است. اما محافظت از کارمندان سابق بخش های عدلیه، پولیس و یا سیاست نیز که از زمان به عهده گیری قدرت توسط طالبان در خطر هستند، از جمله اولویت های این برنامه است.

البته افراد در معرض خطر در افغانستان نمی توانند شخصا برای پذیرش در این برنامه درخواست بدهند. بلکه سازمان های امدادگر مانند گزارشگران بدون مرز و «Kabul Luftbrücke» به عنوان «نهادهای دارای حق راجستر» باید پذیرش آن ها را در این برنامه حکومت آلمان فدرال پیشنهاد کنند.

امدادگران ملکی از عملکرد حکومت آلمان فدرال در این برنامه انتقاد می کنند. آن ها خواهان شفافیت بیشتر و تلاش های بیشتر برای کمک به شهروندان افغان در معرض خطر هستند.

تیلی زونکل، از سازمان «Kabul Luftbrücke» به روزنامه های گروه رسانه ای فونکه گفت: «این برنامه از نظر ما یک برنامه تبلیغاتی میان خالی است و واقعا برای افراد در معرض خطر طرح ریزی نشده است.»

به گفته کریستیان میهر، از سازمان گزارشگران بدون مرز، این خطر وجود دارد که برنامه پذیرش «کاملا شکست بخورد».

بیشتر بخوانید: نارضایتی سازمان‌های امدادی از برنامه‌های پذیرش افغان‌ها در آلمان

او خواهان این شد که حکومت آلمان فدرال در مورد چارچوب این برنامه تجدیدنظر کند و «به خصوص به غیر از برنامه پذیرش، به صورت تسهیل شده و بدون موانع اداری ویزاهای بشردوستانه به آن دسته از کارمندان رسانه ها بدهد که شدیدا در معرض خطر هستند.»

از نظر گونتر بورکهارت، مدیرکل سازمان حامی پناهجویان «پرو ازول» این که حکومت آلمان فدرال می خواهد رسیدگی به درخواست ها را به سازمان های مدنی واگذار کند، کار اشتباهی است.

 

در همین زمینه