پناهجویان در کانال مانش. عکس: رویترز
پناهجویان در کانال مانش. عکس: رویترز

دادگاه بولون سور مر در فرانسه، شام جمعه، پنج تن از اعضای یک گروه قاچاق انسان که پناهجویان را از طریق کانال مانش به بریتانیا منتقل می‌کردند، به زندان محکوم کرد.

این دادگاه، اعضای گروه قاچاق انسان را که شامل یک عراقی و چهار فرانسوی بودند، به ۱۸ ماه حبس تعلیقی و دو سال حبس تنفیذی محکوم کرد. در میان این گروه دو زن نیز حضور دارد.

نیروهای فرانسوی در پی عملیات جداگانه در شهر لیل به روزهای ۱۹ و ۲۰ سپتمبر، پنج تن از اعضای یک گروه قاچاق انسان را که بین ۲۰ تا ۲۹ سال سن داشتند، دستگیر کردند.

به اساس گزارش آژانس مبارزه با مهاجرت غیرقانونی، پولیس فرانسه از مکان بود و باش این گروه، ۱۳ قایق ۵۰ نفری، ۱۴ موتور، ۷۰۰ جلیقه نجات، صدها پمت و ۷۰۰ لیتر تیل را نیز کشف و ضبط کرده‌است.

در همین حال، دادستان بولون سور مر می‌گوید که این گروه حداقل ۲۶۰۰ پناهجو را از سواحل شمالی فرانسه به بریتانیا منتقل کرده‌است.

گفته می‌شود که مقامات امنیتی فرانسه پس از این که اطلاعات مشکوکی را در پیوند به انتقال قایق‌ها از آلمان به این کشور به دست آوردند، تحقیقاتی را در مورد این گروه آغاز کردند.

در همین حال یکی از اعضای این گروه در دادگاه اعتراف کرده است که قایق‌ها را از آلمان به شهر لیل فرانسه و سپس به مناطق مرزی منتقل کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: فرانسه: حکومت موارد مهم پیش‌نویس قانون مهاجرت را اعلام کرد

احمد، مهاجر عراقی، از اعضای این گروه که به ۱۸ ماه زندان محکوم شده‌است، می‌گوید که در ماه می برای کار به فرانسه آمده است. او که برادر زادۀ یوسف است، می‌گوید: «کاکایم از من خواست که این وسایل را به موترها جا به جا کنم، نمی‌دانستم که غیرقانونی است.»

گفته شده است که یک زن دیگر نیز، قرار است پس از گذراندن آزمایش روانی در ۲۴ فبروری به دادگاه حاضر شود.

این در حالی است که گفته می‌شود در این اواخر، شمار پناهجویانی که از طریق کانال مانش به صورت غیرقانونی به بریتانیا می‌روند، افزایش چشم‌گیری داشته است. به اساس آمار رسمی، تنها در ماه اکتبر سال جاری، ۵ هزار پناهجو از طریق کانال مانش به بریتانیا رسیده‌اند.

به اساس آمار ارایه شده از سوی دولت بریتانیا، از آغاز سال جاری تا اکنون، ۳۸ هزار پناهجو از طریق کانال مانش به این کشور رسیده‌اند.

در همین حال در یک گزارشی از پارلمان این کشور، عنوان شده است که ممکن تا پایان سال جاری شمار پناهجویانی که به بریتانیا می‌رسند، به ۶۰ هزار تن افزایش یابد.

 

در همین زمینه