عکس از پیکسابی
عکس از پیکسابی

روزنامه‌ی بریتانیایی گاردین در گزارشی پرده از بی‌نظمی در سیستم خدمات پناهندگی بریتانیا برداشته است. در این گزارش آمده است که مقامات بریتانیایی، بدون توجه به ضرورت برگزاری دوره‌های آموزشی، مامورانی را به کار گماشته‌اند که هیچ تجربه‌ای در زمینه‌ی قوانین پناهندگی ندارند.

روزنامه‌‌ی گاردین روز شنبه ۵ اکتوبر در مقاله‌ای نوشت که مقامات بریتانیایی کارمندان پیشین فروشگاه مک‌دونالد و مغازه‌های زنجیره‌ای تسکو او الدی را در اداره‌ی بررسی درخواست‌های پناهندگی به کار گماشته‌اند. این کارمندان وظیفه دارند با پناهجویان مصاحبه کنند.

در این گزارش آمده است که فردی «با پیشینه‌ی کاری نزدیک به بیست سال در زمینه‌ی حقوق پناهجویان» مسئولیت برگزاری دوره‌های آموزشی برای ماموران جدید را به عهده دارد.

گاردین به نقل از این فرد می‌گوید که اداره‌ی بررسی درخواست‌های پناهندگی بریتانیا «اغلب کسانی را به کار می‌گمارد که چیزی درباره‌ی سیستم پناهندگی نمی‌دانند و وقتی از کار برکنار می‌شوند کسی از آن‌ها پشتیبانی نمی‌کند». به گفته‌ی او، کارمندان تازه به کار گماشته‌شده در حدی با سیستم پناهندگی ناآشنا هستند که گاهی برای کسب اطلاعات درباره‌ی کشورهای مبدا مهاجران به راهنماهای توریستی مراجعه می‌کنند.

آموزش شتاب‌زده

بیشتر این کارمندان که به صورت آنلاین و یا از طریق آژانس‌های کاریابی در اداره‌ی پناهندگی کار یافته‌اند، پیش از این در بخش فروش و یا خدمات مشتریان کار می‌کرده‌اند و هیچ شناختی از قوانین پناهندگی نداشته‌اند. آن‌ها قبل از آغاز کار با اداره‌ی مهاجرت دوره‌ی آموزشی کوتاهی را گذرانده‌اند.

به گفته‌ی گاردین، دولت بریتانیا با بیشتر این افراد قراردهای کوتاه‌مدت سه‌ماهه بسته است و پیوسته آن‌ها را تمدید می‌کند. شماری از کارمندان جدید به گاردین گفته‌اند با این که به آن‌ها وعده‌ی همکاری بیشتر داده شده بود، پس از گذشت دو روز ناگزیر شده‌اند به تنهایی کار خود را به پیش ببرند.

یکی از این افراد به گاردین گفته است: «آموزش یعنی این که بروی با یکی از کارمندان دیگر بنشینی و ببینی چه کار می‌کند. بعد او دوسیه‌ای را به تو می‌سپارد و می‌بیند چه کار می‌کنی. وقتی چند بار این کار را کردی دوره‌ی آموزشی عملاً به پایان می‌رسد.»

دوباره بخوانید: بریتانیا: دستبندهای الکترونیکی برای پناهجویان مشکل روانی ایجاد کرده است

دوسیه‌هایی که پس از تجدید نظر پاسخ مثبت گرفته‌اند

گاردین به نقل از شماری از کسانی که با آن‌ها گفت‌وگو کرده است می‌نویسد که، از ۲۰۱۲ به این سو، پس از آن از کیفیت مصاحبه‌های پناهندگی کاسته شد که مقام اداری کارمندان بخش پناهندگی از «کارمندان بالارتبه» به «کارمندان اجرایی» تقلیل یافت. 

یکی از این افراد می‌گوید: «ممکن نیست بشود درخواستی را بدون مدرک رد کرد. تا زمانی که سوال نکرده‌اید نمی‌شود بگویید نه. قضایایی که محاکم آن‌ها را رد کرده‌اند نشان می‌دهند کیفیت مصاحبه‌ها چگونه است.» بر بنیاد آمار رسمی وزارت داخله‌ی بریتانیا بیش از نیمی از قضایای ردشده پس از درخواست تجدید نظر پاسخ مثبت گرفته‌اند.

سال گذشته کمابیش ۲۸۵۲۶ مهاجر با عبور از کانال مانش به بریتانیا رسیدند. از این میان تا اکنون فقط دوسیه‌‌ی ۴ درصد این افراد بررسی شده است.

گزارش‌های متعدد از پر بودن مرکز ثبت درخواست‌های پناهندگی مانستون در شهر کنت بریتانیا خبر می‌دهند. این مرکز ظرفیت گنجایش حدود ۱۶۰۰ مهاجر را دارد، در اواخر ماه اکتوبر اما شمار مهاجران در آن به بیش از ۴۰۰۰ تن می‌رسید.

 

در همین زمینه