مرکز مانستون به دلیل جمعیت زیاد، احتمالا باعث شیوع بیماری دیفتری در میان مهاجران شده است. عکس:  SDS
مرکز مانستون به دلیل جمعیت زیاد، احتمالا باعث شیوع بیماری دیفتری در میان مهاجران شده است. عکس: SDS

مقامات بریتانیا روز دوشنبه به یافتن ده‌ها مورد بیماری دیفتری در میان مهاجرانی که وارد این کشور شده‌اند، اعلام کردند. بر اساس گزارش ها، یک تن از مهاجران در اثر این بیماری جانش را از دست داده است. اما مقامات می‌گویند که خطر ابتلا به این بیماری برای مخاطبان بسیار کم است. در همین حال تعداد موارد دیفتری در سال جاری در بریتانیا افزایش یافته است.

بر اساس اعلامیه منتشر شده توسط آژانس امنیت صحی (UKHSA) در بریتانیا، حدود ۵۰ مورد بیماری دیفتری در بین مهاجرانی که بین جنوری تا ۲۵ نوامبر وارد انگلستان شده‌اند، ثبت شده است. در حالی‌که این بیماری در مقایسه با ده سال اخیر، ۲ تا ١۱ مورد در سال بوده است.

رابرت جنریک وزیر وزارت مهاجرت بریتانیا در بیانیه ای به پارلمان گفت که «راه های برای جلوگیری از شیوع این عفونت وجود دارد، اما دولت اکنون باید هوشیار باشد.»

به گزارش بی بی سی، این خبر پس از آن منتشر شد که یک مهاجر در مرکز مانستون به دلیل بیماری تنفسی جان باخت. این مرد در ١٩ نوامبر پس از ورود به بریتانیا با یک قایق کوچک، هفته گذشته در شفاخانه درگذشت. مسوولان شفاخانه می‌گویند که او احتمالا در اثر بیماری دیفتری مرده است.

آژانس امنیت صحی در بریتانیا می‌گوید در میان ٥۰ موارد دیفتری هنوز مشخص نشده است که آیا مهاجران در مرکز مانستون آلوده شده‌اند یا خیر.

این آژانس همچنان گفت که موارد دیفتری در میان مهاجران در سراسر اروپا در حال افزایش است. به گفته این منبع، برخی از افراد پیش از رسیدن به بریتانیا، علایم این بیماری را داشتند، بنابراین ممکن است در کشور خود آلوده شده باشند. با این حال، دوره نهفتگی این بیماری بین دو تا پنج روز و حداکثر ده روز است.

دیفتری یک بیماری عفونی است که عمدتاً دستگاه تنفسی، بینی و گلو را درگیر می‌کند. مبتلا شدن به آن پس از تطبیق واکسین بسیار نادر است. این بیماری از طریق سرفه، عطسه و یا از طریق تماس نزدیک با فردی که آلوده است، منتقل می‌شود و در موارد جدی می‌تواند کشنده باشد.

در همین مورد: انگلستان؛ در یک سیستم پذیرایی غیرشفاف «فکر کردن به آینده دشوار است»

نوزادان و کودکان در برابر دیفتری واکسین می‌شوند، به این دلیل موارد مبتلا شدن کودکان به آن نادر است. با این حال، مبتلا شدن بلقوه برای مهاجرانی که از کشورهای دیگر می‌آیند، خطرناک بوده می‌تواند. اما مقامات می‌گویند که خطر ابتلا به این بیماری برای مخاطبان بسیار کم است.

دولت بریتانیا به دلیل شرایط بد زندگی مهاجران و ازدحام بیش از حد آنها در مراکز نگهداری، بارها مورد انتقاد قرار گرفته است. پیش از این یک مرکز نگهداری مهاجران بنام مانستون به دلیل ازدحام و شرایط دشوار در کنت تخلیه شد. به همین دلیل، مقامات از سوی گروه های حقوق بشر و اتحادیه کارگران تحت فشار قرار گرفته و با تهدیدات قانونی مواجه شدند.

مرتبط: بریتانیا: مقامات مرکز مانستون را تخلیه کردند

مرکز مانستون یک پایگاه نظامی سابق است که برای نگهداری١٦٠٠ تن طراحی شده است. اما در ماه اکتوبر حدود ۴۰۰۰ مهاجر در آنجا نگهداری می‌شدند.

بر اساس آمار دولت برتانیا، در سال روان بیش از۴۰۰۰ مهاجر با قایق های کوچک از کانال مانش به انگلستان عبور کرده اند.

 

در همین زمینه