وزیر داخله قبرس روز پنجشنبه گفت، کشورش در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا به نسبت جمعیتش از نظر تعداد مهاجرانی که باز میگرداند، در جایگاه نخست قرار دارد. قبرس بیش از یک میلیون تن جمعیت دارد.
نیکوس نوریس، وزیر داخله قبرس گفت، تا به حال در سال روان حدود ۷ هزار مهاجر به کشورهای مبدا شان پس فرستاده شدند. این رقم برابر است با حدود ۷۰ درصد از افرادی که به صورت غیرقانونی وارد این کشور میشوند.
نوریس در ادامه گفت که قبرس در سال گذشته ۱۷ درصد از مهاجرانی را که بدون مجوز قانونی وارد کشور شده اند، بازگردانده بود.
بیشتر بخوانید: افزایش مهاجرت؛ وزرای داخله اتحادیه اروپا جلسه اضطراری برگزار میکند
به گفته وزیر داخله قبرس، درخواست های پناهندگی در این کشور بین ماه های جنوری تا اکتوبر سال روان به ۱۸۳۴۵ مورد افزایش یافته است. او افزود، شمار افرادی که در انتظار دریافت پاسخ به درخواست پناهندگی شان هستند، یا این که مدرک محافظت محدود دریافت کرده اند، برابر با بیش از ۶ درصد جمعیت قبرس است.
قبرس در سال ۱۹۷۴ به دو بخش تقسیم شد. در آن زمان ترکیه در پی کودتایی که هدف از آن اتحاد با یونان بود، به بخش شمالی این جزیره حمله کرد. فقط ترکیه است که حکومت ترکی این کشور را در شمال قبرس به رسمیت میشناسد. در حالی که حکومت یونانی در جنوب قبرس توسط جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شده است.
به گفته حکومت قبرس، حدود ۹۵ درصد از همه پناهجویان از شمال قبرس که تحت تسلط ترک ها است، وارد این جزیره میشوند و با عبور از منطقه برای ارایه درخواست پناهندگی به جنوب جزیره قبرس سفر میکنند که توسط یک حکومت یونانی اداره میشود.

حکومت قبرس برای جلوگیری از ورود مهاجران در حال ایجاد یک حصار و نصب تجهیزات بسیار پیشرفته نظارتی در امتداد این منطقه به مسافت ۱۸۰ کیلومتر است.
بیشتر بخوانید: قبرس از نجات بیش از ۳۰۰ مهاجر در بحر خبر میدهد
وزیر داخله قبرس در دیدار با مقام های بلندپایه کمیسیون اروپا که مسوول بازگرداندن مهاجران هستند، گفت: «کشورش پروسه های بوروکراتیک را پشت سر گذاشته و با کشورهایی مانند هندوستان، بنگله دیش، پاکستان و ویتنام معاهده هایی را به امضا رسانده است.» او افزود: «قبرس به این وسیله توانسته شمار مهاجرانی را که باید به کشورهای شان بازگردانده شوند، افزایش دهد.»
پس فرستادن مهاجران از طریق یک اداره تازه تاسیس شده تسهیل میشود که این پروسه را بین وزارتخانه ها و آژانس ها به شمول نهاد مسوول پناهندگی، پلیس و آژانس محافظت از مرزهای اتحادیه اروپا (فرانتکس) هماهنگ میکند.
نوریس گفت، امیدوار است، شبکه اتحادیه اروپا که مسوول بازگرداندن مهاجران است کمک کند که هم مهاجران و هم قاچاقبران انسان از ورود غیرقانونی به قبرس دلسرد شوند. او خواهان این شد که اتحادیه اروپا پروسه بازگرداندن مهاجرانی را که بدون اجازه وارد کشورهای عضو میشوند، به صورت مرکزی مدیریت کند.