نیروهای امدادی بریتانیا و فرانسه صبح چهارشنبه به طور دسته جمعی عملیات نجات را انجام دادند تا مهاجران را از غرق شدن در کانال مانش نجات دهند. اما چهار تن در اثر غرق شدن جانشان را از دست دادند. با توجه به این رویداد سازمان اتوپیا ۵٦ میگوید که مسوولان دیر تر مداخله کردند.
یک واقعه تراژیدی جدید در کانال مانش رخ داد. امدادگران انگلیسی و فرانسوی در اوایل صبح چهارشنبه، ۱۴ دسامبر، در دمای بسیار پایین هوا وارد عملیات نجات در کانال مانش شدند، اما نتوانستند همه مسافران قایق را که در حین عبور به سمت بریتانیا واژگون شده بود، نجات دهند.
در این رویداد دست کم چهار تن جان خود را از دست دادند و ۴٣ تن نجات یافتند که برخی از آنها پس از بیرون کشیدن از آب های سرد دریا در حالت هیپوترمی قرار داشتند. به گفته مقامات هنوز ملیت آنها مشخص نشده است.
رسانه های بریتانیا پیشتر گزارش داده بودند که ٣۰ تن از ۴٣ بازمانده در دریا در آب افتادند. این نگرانی افزایش تعداد کشته ها را نمایان میسازد. با وجود سرما، زمان بقا در آب بسیار کمتر است و خطر هیپوترمی کشنده بسیار زیاد است. به گفته سویلا براورمن، وزیر داخله کشور بریتانیا، جستجو در پی نجات مهاجران از ظهر امروز ادامه دارد.
مقامات بریتانیا گفتند که گارد ساحلی در حدود ساعت سه و چهل صبح به وقت گرینویچ پس از گزارشهایی مبنی بر گیر ماندن یک قایق در نزدیک ساحل دنژنس در حدود پنجاه کلومتر از بندر دوور درشهر کنت، با مهاجران تماس گرفته و شمار زیادی را نجات دادند.
سخنگوی دولت بریتانیا گفت که گارد ساحلی کشور در ساعت سه و چهل صبح هشدار خطر غرق شدن را دریافت کردند.
قایق ها و تیم های نجات از چندین شهر در جنوب شرق بریتانیا و همچنین دو هلیکوپتر انگلیسی در ساحه بسیج شدند.
فرانسه نیروهای کمکی فرستاد
از سوی دیگر، پرفکتور کانال مانش و دریای شمال فرانسه نیروهای کمکی را به ساحه فرستاد. این منبع در تویتر نوشت: «اوایل صبح امروز، هلیکوپتر دوفین و کشتی هیدروگرافی نیروی دریایی فرانسه به عنوان بخشی از عملیات نجات در سواحل بریتانیا مستقر شدند. این هماهنگی با مرکز نجات دریایی دوور انجام یافت.
پرفکتور افزود: «قایق گارد ساحلی گمرک فرانسه به نام کرموروان نیز به عنوان نیروی کمکی در ساحه مستقر شده است.»
قایق های ماهی گیری فرانسوی نیز در ساحه بسیج شدند. اولیویه لپرتر رییس کمیته تشکیلات منطقه "اوت دو فرانس" در پاسخ به سوال تلویزیون فرانس٣ گفت که ماهی گیران "جسد ها در روی آب" را مشاهده کردند.
پیام ناراحت کننده از خطر غرق شدن دریافت شد
کمی بیش از یک سال پس از غرق شدن قایق مهاجران که جان ۲٧ تن را گرفت، این فاجعه بار دیگر مسئله هماهنگی و مسوولیت بین بریتانیا و فرانسه را در هنگام حوادث مربوط به مهاجران در دریا مطرح میکند.
سازمان اتوپیا۵٦ که همیشه علاوه بر خدمات اورژانس، شماره ای را برای تماس در صورت غرق شدن مهاجران در اختیار آنها قرار می دهد، به خبرگزاری فرانسه گفت که مهاجران وقت تر حدود ساعت یک و پنجاه صبح با آن ها تماس گرفته اند. این تماس از طریق یک پیام صوتی با ذکر موقعیت قایق در آب های فرانسه فرستاده شده است.
مرتبط: کانال مانش: بیش از ۱۳٠ مهاجر در یک شب نجات یافتند
گارد ساحلی فرانسه گفت که نیرو های بریتانیایی مسوولیت آن را برعهده داشتند. نیکولای پوسنه، یکی از مسوولان سازمان اتوپیا۵٦ با تاکید بر خطرناک بودن عبور از کانال مانش در سرمای زمستان گفت: «هیپوترمی و به دنبال آن مرگ خطر فوق العاده بزرگ است. وقتی این نوع درام وجود دارد، نباید منتظر مداخله باشیم.»
با این حال، وی تصریح کرد که نمیتواند مطمئن باشد که پیام از همان قایق کوچک آمده است.
تحقیقات قضایی در مورد یک قایق غرق شده قبلی در حال انجام است
این در حالی است که تحقیقات در مورد غرق شدن ۲٧ مهاجر در سال گذشته ادامه دارد. اسناد قانونی فاش شده توسط رسانه لوموند، مسوولان فرانسوی و انگلیسی را درگیر میکند. به گفته این رسانه هردو کشور بدون اینکه هیچ یک از آنها قایق غرق شده را نجات دهند، پول را به یکدیگر واگذار کردند.
یک سال پس از رویداد غرق شدن قایق مهاجران در کانال مانش و مرگ ۲۷ پناهجو، روزنامه لوموند در پی تحقیق و بررسی در پیوند به جزئیات این رویداد، دریافته است که مسوولان امداد و خدمات فرانسه در کانال مانش، در امر کمکرسانی به پناهجویان کوتاهی کرده و با وجود تماسهای متعدد، به کمک آنها نرسیدهاند.
در همین مورد: نجات مهاجران در کانال مانش: فرانسه دو کشتی دیگر را به بهره برداری میسپارد
بر اساس سازمان ملل متحد دربخش مهاجرت، از سال ۲٠١۴ تاکنون حداقل ۲٠٥ مهاجر در تلاش برای عبور از کانال مانش کشته یا مفقود شده اند.
گذرگاه مهاجران در کانال مانش به دلیل ترافیک دریایی و شرایط آب و هوایی نا مساعد، یکی از خطرناک ترین مسیرهای جهان است. روزانه بیش از چهارصد کشتی تجاری از آن عبور می کنند. جریان های آب در زمستان و سرمای این فصل خطر مرگ را چند برابر میسازد اما مهاجران باز هم برای رفتن به بریتانیا از این گذرگاه عبور میکنند.
بر اساس آمار رسمی دولت انگلستان در سال جاری تاکنون بیش از چهل هزار مهاجر از طریق کانال مانش وارد بریتانیا شده اند.