ترکیه از حکومت سویدن خواسته است که یک خبرنگار را که این کشور میگوید عضو جنبش گولن است، تحویل دهد. محکمه عالی سویدن این درخواست را رد کرده است. ترکیه پیوستن سویدن و فنلند به ناتو را مشروط به استرداد مخالفان خود کرده است.
سویدن از استرداد یک خبرنگار به نام بولنت کنس که در تبعید در این کشور زندگی می کند، خودداری کرد و انقره این اقدام را یک "سیر بسیار منفی" دانست.
ترکیه خواستار همکاری بیشتر سویدن و فنلند با این کشور، از جمله در استرداد افرادی که در ترکیه تحت تعقیب هستند برای پیوستن این کشورها به ناتو شد.
ترکیه در حال حاضر راه ورود سویدن و فنلند به ناتو را سد کرده و از آنها از جمله میخواهد، دهها نفر را مسترد کرده و در مبارزه با "تروریسم" قویتر عمل بکنند.
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه روز سه شنبه ۲۰ دسمبر در انقره گفت که کشورش نمیخواهد از سویدن و فنلند وعده بشنود، بلکه میخواهد، "گامهای واضحی" ببینید.
ترکیه در حال حاضر مانع پیوستن سویدن و فنلند به ناتو شده و از این کشورها خواسته دهها نفر که ترکیه "تروریست" میخواند را مسترد کنند تا انقره نیز راه ورود آنها به ناتو را باز کند.
محکمه عالی سویدن روز دوشنبه حکم استرداد کنس را رد کرد. ترکیه این خبرنگار را متهم به همکاری با جنبش گولن در کودتای نافرجام ۲۰۱۶ کرده است.
محکمه عالی سویدن گفته است که کنس به دلیل دیدگاههای سیاسی خود در ترکیه در خطر است. یک قاضی درگیر در این رابطه نیز گفته است که حکومت سویدن نمیتواند خلاف تصمیم محکمه عمل کند.
اما وزیر خارجه ترکیه میگوید: «مهم نیست که چه کسی تصمیم میگیرد، بلکه این که انتظارات ما چگونه برآورده میشوند مهم است.» سویدن اوایل ماه جاری میلادی یک عضو حزب کارگران کردستان ترکیه، پکک را به این کشور بازگرداند. این مرد بلافاصله پس از ورود به استانبول از سوی پولیس ترکیه دستگیر شد.
این فرد در ترکیه به دلیل عضویت در حزب پکک به شش سال زندان محکوم شده بود اما در سال ۲۰۱۵ به سویدن فرار کرد و تقاضای پناهندگی داد. تقاضای او در سویدن رد شده بود.
حال چاووش اوغلو اعلام کرده است که روز پنجشنبه این هفته با توبیاس بیلستروم، همتای سویدنی اش در انقره دیدار خواهد کرد.