آرشیف: یک قایق مهاجران در لامپدوسا. عکس: انسا
آرشیف: یک قایق مهاجران در لامپدوسا. عکس: انسا

سازمان داکتران بدون مرز که بر قایق های مهاجران در بخش مرکزی بحیره مدیترانه نظارت می‌کند، روز دوشنبه گفت، گارد ساحلی ایتالیا حدود ۵۰ تن را از آب بیرون کشید و به محل امنی انتقال داد. پیش از این مهاجران به صورت مکرر خواهان کمک شده بودند.

گروه "الارم فون" شبکه ای از امدادگران که به افراد زیر خطر غرق شدن در دریا کمک می‌کند، در توییتر نوشت: «حالا با خیال راحت تایید می‌کنیم که گارد ساحلی ایتالیا مهاجران را در نهایت نجات داده است.» این مهاجران روز یکشنبه خواهان کمک شده بودند. در مورد افرادی که نجات داده شدند، جزئیات بیشتری ارائه نشده است.

سازمان داکتران بدون مرز صبح روز دوشنبه اعلام کرد، شبکه الارم فون به آن ها خبر داده که یک قایق را با حدود ۴۵ سرنشین آن خطر غرق شدن تهدید می‌کند.


بیشتر بخوانید:۹۰ مهاجر نجات یافته از ایتالیا به آلمان انتقال داده شدند

این سازمان در ادامه گفته بود، اگر کشتی نجات «جیو بارتس» که به سوی بندر تارانتو در حرکت است، با قایق مهاجران مواجه شود، به آنها کمک می‌کند. این کشتی توسط سازمان داکتران بدون مرز اداره می‌شود.

پیش از این، مائوریتسیو دبان، مسوول امور مطبوعاتی سازمان داکتران بدون مرز گفت: «ما بلافاصله از سازمان های دولتی ایتالیا خواهان صدور مجوز برای کمک شدیم، اما پاسخی دریافت نکردیم.» او افزود: «ما براساس قوانین بین المللی و کنوانسیون های بحری موظف هستیم به افرادی که در معرض خطر هستند، کمک کنیم.»

در صورتی که سازمان داکتران بدون مرز بدون اجازه نهادهای دولتی ایتالیا به سرنشینان این قایق کمک می‌کرد، به خاطر حکم سختگیرانه ای که توسط حکومت راست افراطی ایتالیا صادر شده، دچار مشکل می‌شد. این سازمان خیریه بعدا اعلام کرد که دیگر این قایق را جستجو نمی‌کند.

سازمان داکتران بدون مرز صبح روز دوشنبه یک سلسله پیام های توییتری را نشر کرد تا نشان دهد، فقط زمانی به قایق ها کمک ها می‌کند که از سوی نهادهای دولتی ایتالیا درخواستی در این زمینه دریافت نماید.

این سازمان افزود که روم در یک مورد از کشتی «جیو بارنتس» خواسته که کمک نکند. زیرا وضعیت «توسط لیبیا مدیریت شده است» و سازمان داکتران بدون مرز به این درخواست گردن نهاده است.

بیشتر بخوانید: سه پناهجو از کشتی نجات در ایتالیا خود را در آب انداختند

حکم جدید در روز دوشنبه به امضای رییس جمهور ایتالیا رسید و حالا به پارلمان می‌رود تا در عرض ۶۰ روز به یک قانون تبدیل شود. ممکن است در جریان این مدت تغییراتی در آن صورت گیرد.

حکومت راست افراطی در ایتالیا به رهبری جورجا ملونی، نخست وزیر این کشور، کارش را در ماه اکتوبر آغاز کرد و وعده داد که دیگر نگذارد مهاجران (با قایق) وارد ایتالیا شوند. به گفته وزارت داخله این کشور شمار آن ها در سال ۲۰۲۲ به بیش از ۱۰۵ هزار تن رسید. 

ملونی ادعا می‌کند که مهاجران و قاچاقبران انسان توسط سازمان های خیریه تشویق می‌شوند. این سازمان ها افرادی را نجات می‌دهند که سعی می‌کنند از شمال افریقا با عبور از مسیر خطرناک بحیره مدیترانه به اروپا بیایند.

اما سازمان های خیریه می‌گویند که در زمینه نجات جان انسان ها در دریا همیشه از قوانین بین المللی و ملی پیروی کرده‌اند. آن ها قوانین جدید را محکوم کرده و می‌گویند که با این قوانین جان انسان ها به خطر می‌افتد.

بیشتر بخوانید: نیروهای ایتالیا بیش از ۱۱۰۰ مهاجر را در مدیترانه نجات داد

بیشتر مهاجرانی که در سال ۲۰۲۲ به ایتالیا رسیده‌اند توسط نیروی دریایی ایتالیا و یا قایق های گارد ساحلی این کشور نجات داده شدند و کشتی های سازمان های خیریه نقشی در نجات آن ها نداشتند.

به گفته سازمان بین المللی مهاجرت، دست کم ۲۰۲۱۸ تن که قصد عبور از بحیره مدیترانه را داشتند جان باخته و یا حین عبور از این مسیر مفقود شده اند.

 

 

در همین زمینه