پناهجویان در فریدلند، آلمان/عکس از: REUTERS
پناهجویان در فریدلند، آلمان/عکس از: REUTERS

تعداد درخواست های پناهندگی در آلمان در سال گذشته به وضوح افزایش یافته است. گفته می‌شود که بیشتر متقاضیان پناهندگی از کشورهای سوریه و افغانستان هستند. در این گزارش به دلایل این تحول اشاره کرده ایم.

به گزارش تلویزیون دولتی آلمان «ای آر دی» در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۲۴۴ هزار و ۱۳۲ تن در آلمان درخواست پناهندگی دادند. این رسانه به نقل از یک گزارش اداره مهاجرت و پناهندگی فدرال آلمان (بامف) به این موضوع پرداختته است.  

بیشتر بخوانید: مقامات آلمان فشار مهاجرت را به طور قابل توجهی بالاتر از سال های گذشته می‌بینند

بر بنیاد این گزارش در سال ۲۰۲۱ تعداد متقاضیان درخواست پناهندگی به ۱۹۰ هزار و ۸۱۶ تن می‌رسید و به این ترتیب شمار آن ها در سال متعاقب آن حدود ۲۸ درصد افزایش یافته است. 

بیشتر متقاضیان از کشورهای سوریه و افغانستان هستند.

در ادامه این گزارش آمده است که آلمان افزون بر این درخواست کنندگان پناهندگی، در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۴۴ هزار تن را از اوکرایین پذیرفته است. پناهجویان اوکرایینی ملزم به ارائه درخواست پناهندگی نیستند. 

براساس اطلاعاتی که در این گزارش ارائه شده، بیشتر متقاضیان پناهندگی در سال گذشته از سوریه بوده اند و از میان آن ها ۷۰ هزار و ۹۷۶ تن برای نخستین بار درخواست پناهندگی ارائه کرده اند که به این ترتیب شمار آن ها در مقایسه با سال گذشته ۲۹.۳ درصد افزایش یافته است. 

براساس آمار ارائه شده توسط بامف، پناهجویان از افغانستان با ۳۶ هزار و ۳۵۸ درخواست پناهندگی در مرحله اول ارایه کرده اند و در جایگاه دوم قرار داشتند. گفته می‌شود که نهادهای مسئول آلمانی، افزایش واضح یعنی حدود ۵۶.۲ درصد از افغان ها را ثبت کردند.

بیشترین میزان افزایش ظاهراً در مورد پناهجویان از ترکیه بوده است. براساس این گزارش، ۲۳ هزار و ۹۳۸ تن از آن جا برای نخستین بار درخواست پناهندگی دادند که این به معنای افزایش ۲۳۸.۷ درصدی است. 

بیشتر بخوانید: پارلمان آلمان فدرال قانون «شانس حق اقامت» را تصویب کرد

در ادامه گزارش کانال «ای آر دی» آمده است که در آمار بامف دلایل این وضعیت ارائه نشده است. گفته می‌شود که افزایش پناهجویان از ترکیه احتمالا با وضعیت اقتصادی در این کشور ارتباط دارد. 

بامف براساس این گزارش در ۲۲۸ هزار و ۶۷۳ مورد راجع به درخواست های پناهندگی در مرحله اول و در مراحل بعدی تصمیم گیری کرده است. 

اداره فدرال آلمان برای مهاجرت و پناهندگی برای ۵۶.۲ درصد همه موارد به درخواست های پناهندگی، پاسخ مثبت داده است. در این زمینه براساس کشورهای مبدا متقاضیان، تفاوت های بزرگی وجود دارد. 

براین اساس بامف به درخواست های پناهجویان سوریایی در ۹۰.۳ درصد مورد، پاسخ مثبت داده است. 

در مورد متقاضیان افغان این میزان به ۸۳.۵ درصد می‌رسد.  فقط به ۲۲.۵ درصد از درخواست های پناهجویان عراقی پاسخ مثبت داده شده است. 

به گزارش «ای آر دی» آنچه که در این آمار جلب توجه می‌کند، این است که در خزان سال گذشته تعداد درخواست های پناهندگی که برای نخستین بار ارائه می‌شوند، افزایش یافته است. 

بیشتر بخوانید: در یازده ماه امسال ۱۲ هزار مهاجر از آلمان اخراج شده اند

براساس این گزارش مدت زمان رسیدگی به درخواست های پناهندگی در سال ۲۰۲۲ در مورد درخواست های نخست و متعاقب در سراسر آلمان فدرال ۷.۶ ماه بوده است. 

تا تاریخ ۳۱ دسمبر سال گذشته، اداره مهاجرت و پناهندگی فدرال آلمان در مورد ۱۳۶ هزار و ۴۴۸ درخواست هنوز تصمیم نگرفته بود. 

 

در همین زمینه