گاردین به نقل از یک مقام بریتانیا نوشته است که گروهی از همکاران شورای بریتانیا که پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، به صورت مخفی به سر میبردند، آخرین مراحل اداری انتقال به بریتانیا را پشت سر گذراندند.
این گروه که شامل ۴۷ کارمند سابق شورای بریتانیا میشود، ۱۸ ماه در خانههای امن با ترس و نگرانی از «شکار» طالبان زندگی کردند و سرانجام بررسیهای امنیتی را پشت سر گذرانده و برای انگشتنگاری دعوت شدهاند.
گفته میشود که برنامۀ انتقال کارکنان افغان شورای بریتانیا در جنوری سال گذشته طرحریزی شده بود و قرار بود تا پاییز گذشته به بریتانیا منتقل شوند. اما گفته شده است که بررسیهای امنیتی که مربوط وزارت داخلۀ بریتانیا میشود، سبب تاخیر در انتقال آنها شدهاست.
این کارکنان که شمار مجموعی شان ۱۹۰ تن گفته شدهاست طبق بررسیهای نهادهای مسوول بریتایی، بیش از ۵۰ درصد شان در معرض خطر بلند امنیتی قرار داشتهاند. همچنان گفته شدهاست که آنها در زمینۀ آموزش زبان انگلیسی و تسهیل فرصتهای تحصیلی برای افغانها در بریتانیا، با شورای بریتانیا همکاری داشتند.
در همین حال، دو چرتی، وزیر دولت بریتانیا برای اروپا گفته است که تقریباً نصف این کارکنان طبق طرح اسکان مجدد شهروندان افغان (ACRS) تمامی مراحل اداری انتقال را پشت سر گذارنده و اجازۀ رفتن به بریتانیا را به دست آوردهاند.
بیشتر بخوانید: نخست وزیر بریتانیا: پناهجویانی که از کانال مانش عبور میکنند، «فورا» اخراج خواهند شد
این مقام همچنان میافزاید که ۳۰۰ تن از اعضای خانوادۀ آنها نیز مجوز رفتن به بریتانیا را دریافت کردهاند. به گفتۀ این وزیر، مطابق این طرح در مرحلۀ نخست یک هزار و ۵۰۰ تن از همکاران محلی شورای بریتانیا به این کشور منتقل خواهند شد؛ اما در اواخر سال جاری امکانهای بیشتری نیز خلق خواهد شد.
این در حالی است که وزارت خارجۀ بریتانیا در واکنش به این اظهارات وزیر دو چرتی که در روزنامۀ گاردین به نشر رسیده بود، گفتهاست که تا هنوز برای هیچ یک از کارکنان شورای بریتانیا چراغ سبز انتقال نشان داده نشدهاست.
در خبرنامۀ وزارت خارجۀ بریتانیا امده است که جمعاً ۹۰ تن از همکاران شورای بریتانیا واجد شرایط شناخته شدهاند که ۴۷ تن از آنها با گذراندن بررسیهای امنیتی به یک مرکز درخواست ویزا دعوت شدهاند.
از سویی هم نیل جیمسون، مدیر سازمان خیریۀ بریتانیا که از پناهجویان استقبال میکند، گفت: «افغانهای زیادی پس از به قدرت رسیدن طالبان از افغانستان فرار کرده و در ازای وفاداری، حمایت و حفاظت از منافع بریتانیا در افغانستان، به بریتانیا پناه آوردهاند. نزدیک به ۹ هزار تن آنها از ۱۳ ماه به این سو در هتلهای سراسر بریتانیا گیر افتادهاند.