فرانتکس. عکس: پکچرالیانس
فرانتکس. عکس: پکچرالیانس

آژانس حفاظت از مرزهای اروپا یا فرانتکس در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۲ حدود ۳۳۰ عبور غیرقانونی در مرز اروپا ثبت شده است که نسبت به سال ۲۰۲۱ این رقم ۶۴ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

آژانس حفاظت از مرزهای اروپا "فرانتکس" در یک بیانیه مطبوعاتی گفت تلاش ها برای ورود به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ افزایش ۶۴ درصدی داشته است. این آژانس افزود که این بالاترین آمار مهاجران غیرقانونی است که از سال ۲۰۱۶ وارد اروپا شده‌اند.

بر اساس گزارش فرانتکس، در سال گذشته ۳۳۰ هزار مورد عبور غیرقانونی از مرز ثبت شده است که ۴۵ درصد آن در مسیر بالکان رخ داده است.

در بیانیه مطبوعاتی آمده است: تعداد مهاجران سوری که در سال ۲۰۲۲ از مرز عبور کرده‌اند به ۹۴۰۰۰ تن رسیده است که نسبت به سال ۲۰۲۱ دو برابر افزایش را نشان می‌دهد.

این دومین سال متوالی است که تلاش ها برای ورود به اتحادیه اروپا افزایش می‌یابد. به گفته این منبع، مردم سوریه، افغانستان و تونس ۴۷ درصد از مهاجران فراری به اروپا را تشکیل می‌دهند.

مسیر بالکان: برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی، کمسیون اروپا طرح جدیدی را پیشنهاد کرد

در این بیانیه همچنان آمده است که در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۴۵۶۰۰ مورد مهاجرت به اتحادیه اروپا از طریق بالکان ثبت شده است که نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش ۱۳۶ در صد را نشان می‌دهد. همچنان ۱۰۰۰۰ مورد مهاجرت به کشورهای اروپایی از طریق مدیترانه مرکزی به ثبت رسیده که نسبت به سال ۲۰۲۱ حدود ۵۰ مورد افزایش را نشان می‌دهد.

بر اساس این منبع، ۱۰ درصد از مهاجران فراری از مرز را زنان و ۹ درصد را پناهجویان زیر سن قانونی تشکیل می‌دهند.

فرانتکس می‌افزاید ۱۳ میلیون مهاجری که پس از حمله روسیه به اوکراین از کشور و مولداوی وارد اتحادیه اروپا شده‌اند به این گروه تعلق ندارند.

بسیاری از مهاجران بارها تلاش می‌کنند از مرز عبور کرده و وارد اتحادیه اروپا شوند، اما توسط مرزبانان عقب رانده می‌شوند.

مرتبط: سویس و آلمان توافق خود را در مبارزه با "مهاجرت غیرقانونی" اعلام کردند

فرانتکس وظیفه حفاظت از امنیت مرزهای اروپا را به نمایندگی از ۲۷ عضو اتحادیه اروپا بر عهده دارد. در همین حال، این آژانس متهم به عقب راندن مهاجران از مرز است. روزنامه بریتانیایی گاردین در ماه اپریل ۲۰۲۲ نوشت که طبق تحقیقات مشترک با چندین رسانه معتبر از جمله شپیگل و لوموند، آژانس گارد مرزی اروپا از مارچ ۲۰۲۰ تا سپتامبر ۲۰۲۱ حداقل ۹۵۷ مهاجر را در دریای اژه عقب رانده‌ است.

 

در همین زمینه