بخش بیشتر مرز پولند با بلاروس از تالاب و جنگل پوشانده شده است، وضعیتی که زنده ماندن را برای پناهجویان مشکل می کند./عکس: Kancelaria Premiera (Polish Prime Minister's Office)
بخش بیشتر مرز پولند با بلاروس از تالاب و جنگل پوشانده شده است، وضعیتی که زنده ماندن را برای پناهجویان مشکل می کند./عکس: Kancelaria Premiera (Polish Prime Minister's Office)

در ده روز گذشته اجساد دست کم سه مهاجر در مرز میان پولند و بلاروس پیدا شدند. افزون بر مشکلات دیگر، زمستان سرد وضعیت را برای پناهجویان در این منطقه دشوارتر ساخته است.

نگرانی در مورد احتمال افزایش مهاجران قربانی در مرز میان بلاروس و پولند افزایش یافته است. انا میشالسکا، سخنگوی گارد مرزی پولند به تاریخ ۱۳ جنوری اعلام کرد: «شاید اجساد بیشتری آن جا باشند، به این خاطر ما در این منطقه جستجو می‌کنیم. پولیس، گارد مرزی و نیروهای ارتش این کشور، در این عملیات جستجو شرکت دارند.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، در روزهای پنجشنبه (۱۲ جنوری) و جمعه (۱۳ جنوری) هفته گذشته دو جسد پیدا شدند. هویت آن ها هنوز تایید نشده است.

به تاریخ ۷ جنوری «Grupa Granica» (گروپا گرانیسا) (سازمان متشکل از سازمان های غیردولتی که به مهاجران و پناهجویان در مرز پولند با بلاروس کمک می‌کنند) خبر داد که جسد یک داکتر یمنی به نام داکتر ابراهیم دیهیا نیز به دست آمده است.

بیشتر بخوانید: یک مهاجر افغان در اثر سرمازدگی در لاتویا جان باخت

به گفته گروپا گرانیسا از تابستان سال ۲۰۲۱ که مهاجران استفاده از مسیر بلاروس را برای ورود به اتحادیه اروپا آغاز کردند. براساس گزارش ها تا به حال، «حدود ۲۸۵ تن» مفقود شده اند.

این سازمان غیردولتی در طول آخر هفته از گارد مرزی پولند خواست که «برای جلوگیری از مرگ تعداد بیشتری اقدامات فوری را روی دست بگیرند.»

«به اخراج پایان دهید»

گروپا گرانیسا فکر می‌کند، حصارهای ایجاد شده و ادعاهای به عقب راندن اجباری مهاجران غیرقانونی توسط نهادهای دولتی پولند بخشی از این مشکل است که در نهایت به مرگ مهاجران منجر می‌شود.

روز یکشنبه، مایا اوستاژیوسکا از این گروه نامبرده با نشر یک بیانیه ویدیویی در توییتر اعلام کرد که او و گروهش خواهان «پایان دادن به اخراج ها و در پیش گرفتن رفتار بشردوستانه با مهاجران در مرز پولند با بلاروس شده اند.»

به گفته اوستاژیوسکا، زمستان برای مهاجرانی که سعی می‌کنند با عبور از مرز بلاروس خود را به اتحادیه اروپا برسانند، یک تهدید جدی دیگر است.

به گفته رویترز، یک حصار به ارتفاع ۵.۵ متر بخش بیشتر مرز پولند با بلاروس را محافظت کرده است. گارد مرزی پولند می‌گوید آن ها از آغاز سال تا به حال دست کم ۵۳۰ مورد تلاش برای عبور از مرز را ثبت کرده اند.

بیشتر بخوانید: لیتوانیا وضعیت اضطراری را در مرز با بلاروس تمدید کرد

احتمالا بین ۱۴ تا ۳۳ مهاجر در سر مرز جان باخته اند

گروپا گرانیسا به خبرگزاری رویترز گفت که آن ها از سوی مهاجران ۱۲۱ درخواست کمک دریافت کرده اند و به ۸۴ تن کمک نموده اند.

گارد مرزی پولند تایید کرد که از ماه اگست ۲۰۲۱، ۱۴ مهاجر در مرز پولند با بلاروس جان باخته اند. اما گروپا گرانیسا این ارقام را رد کرده و از ۳۳ مورد مرگ سخن می‌زند.

الکساندرا لوبودا از گروپا گرانیسا به رویترز گفت، در مجموع ما خبر مفقود شدن ۲۰۰ فرد را دریافت کرده ایم. او افزود، برخی اوقات ما افراد مفقود شده را در مراکز بازداشت پیدا می‌کنیم که توسط نیروهای گارد مرزی اداره می‌شوند و برخی اوقات اجساد افراد مفقود شده را پیدا می‌کنیم.»

رویترز در ادامه گزارش می‌دهد، برای بستن آژانس های مسافرتی که به مهاجران تکت پرواز به مینسک، پایتخت بلاروس را می‌فروشند، تلاش هایی انجام شده است. این مهاجران که عمدتا از خاورمیانه هستند امیدوارند که بتوانند با عبور از مرز وارد اتحادیه اروپا شوند. اما با وجود همه این تلاش ها برای جلوگیری از کار اینگونه آژانس های مسافرتی، مهاجران کماکان به بلاروس مسافرت می‌کنند.

میزان تلاش های مهاجران در ۲۰۲۲ کاهش یافته است

در سال ۲۰۲۲ گارد مرزی پولند برای خبرگزاری آلمان «دی پی ای» تایید کرد که میزان تلاش های مهاجران غیرقانونی برای ورود به اتحادیه اروپا از طریق بلاروس در مقایسه با یک سال قبل از آن کاهش یافته و از حدود ۴۰ هزار مورد در سال ۲۰۲۱ به ۱۵ هزار و ۷۰۰ مورد در سال ۲۰۲۲ رسیده است.

بیشتر بخوانید: پولند: مهاجران در جریان عبور از مرز بلاروس سیستم نظارتی را از بین می‌برند

یک سخنگوی گارد مرزی به خبرگزاری پولند «پی ای پی» گفت، آن ها اطمینان دارند که حصار بلند در امتداد مرز این کشور با بلاروس نقش بازدارنده ای داشته است. بسیاری از آن ها به خاطر قرار گرفتن در معرض سرما جان شان را در مرز از دست داده اند.

در این منطقه درجه حرارت در فصل زمستان به زیر صفر می‌رسد. افزون براین بیشتر این منطقه از باتلاق، جنگل و تالاب پوشانده شده که جان به در بردن از سرما را دشوار می‌کند.

در این مقاله از گزارش های رویترز، «دی پی ای» و«پی ای پی» استفاده شده است. 

 

در همین زمینه