اداره  اوفپرا در فونتونی سو بوا. عکس: اوفپرا
اداره اوفپرا در فونتونی سو بوا. عکس: اوفپرا

اداره پناهندگان و افراد بی تابعیت در فرانسه "اوفپرا" می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۱۳۰ هزار تن در فرانسه درخواست پناهندگی داده اند که بیشتر آنها شهروندان افغان هستند. گفته می‌شود تعداد پناهجویان در سال ۲۰۲۲ بار دیگر هم‌سطح به دوره قبل از همه گیری کرونا رسیده است.

در گزارش سالانه اوفپرا که به روز سه شنبه ۱۷ جنوری نشر شد آمده است، سال گذشته ۱۳۰۹۳۳ مهاجر در فرانسه درخواست پناهندگی داده‌اند. این گزارش نشان می دهد که تعداد پناهندگان نسبت به سال گذشته ۲۷ درصد افزایش یافته است.

اوفپرا افزوده است که تعداد پناهجویان در سال ۲۰۲۲ بار دیگر به سطح قبل از شیوع ویروس کرونا رسیده است. این در حالیست که در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۳۲۹۲۶ پناهجو در فرانسه درخواست پناهندگی داده بودند.

در همین حال، آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا می‌گوید از جنوری تا نوامبر ۲۰۲۲ بیش از ۹۰۰ هزار پناهجو به کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی داده اند که نسبت به سال ۲۰۲۱ افزایش ۵۳ درصدی را نشان می‌دهد. به گفته این آژانس، پس از آلمان، فرانسه دومین کشور اروپایی است که بیشترین موارد پناهندگی در آن به ثبت رسیده است.

بیشترین تعداد پناهندگان را شهروندان افغان تشکیل می‌‌دهند

این پنجمین سال متوالی است که شهروندان افغان بیشترین تعداد پناهجویان در فرانسه را تشکیل می‌دهند. بر اساس آمار اوفپرا، تعداد پناهجویان افغان در فرانسه در سال گذشته به بیش از۱۷۰۰۰ تن رسیده است. پس از افغانستان، بنگلادیش با ۸۶۰۰ تن، ترکیه با ۸۵۰۰ تن، گرجستان ۸۱۰۰ تن و جمهوری کنگو در پنج کشور اول این فهرست قرار دارند.

در همین حال، روزنامه لوموند به گفته ژولین بوشی رییس اوفپرا نوشته است که قبل از ورود طالبان، پناهجویان افغان در بخش بزرگی از پناهندگی به دلیل جنگ و ناامنی در کشور شان پناهندگی می‌گرفتند، اما امروز بیشتر شهروندان افغان تحت تهدید رژیم کنونی هستند.

به گفته اوفپرا، در سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۳۸۰۰۰ شهروند افغان در فرانسه پذیرفته شده‌اند که میزان حمایت از افغان ها را به ۶۹ درصد می‌رساند. این اداره می‌افزاید که در مجموع، سطح حمایت از پناهندگان نسبت به سال ۲۰۲۱ سه درصد افزایش یافته است.

در ابتدای این هفته، آژانس حفاظت از مرزهای اروپا یا فرانتکس در بیانیه ای مطبوعاتی اعلام کرد که تلاش ها برای ورود به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ افزایش ۶۴ درصدی داشته است. این آژانس افزود که این بالاترین تعداد پناهجویانی است که از سال ۲۰۱۶ وارد اروپا شده اند. بر اساس گزارش فرانتکس، ۴۵ درصد عبور ها در مسیر بالکان رخ داده است.

 

در همین زمینه