کمپ مهاجران در شهر هارمانلی که حدود ۲۵۰ کیلومتر از صوفیه، پایتخت بلغاریا فاصله دارد. عکس: EPA/VASSIL DONEV
کمپ مهاجران در شهر هارمانلی که حدود ۲۵۰ کیلومتر از صوفیه، پایتخت بلغاریا فاصله دارد. عکس: EPA/VASSIL DONEV

سه هفته قبل از اجلاس مهاجرت اتحادیه اروپا، کارل نهامَر، صدراعظم اتریش اعلام کرد که از کمک دو میلیارد یورویی به بلغاریا برای تامین امنیت مرز بیرونی اتحادیه اروپا با ترکیه حمایت می کند. بیشتر مهاجران غیر قانونی که از این مسیر وارد اروپا غربی می شوند، سوریایی ها و افغان ها اند.

به گزارش خبرگزاری بلغاریا "BTA" نهامر، پس از پرواز بر فراز مرز زمینی با ترکیه اعلام کرد که می خواهد مقام های اتحادیه اروپا را برای ارائه کمک مالی به بلغاریا متقاعد کند. نهامر را در این پرواز رومن رادیف، رئیس جمهور بلغاریا همراهی می کرد.

اتریش به خاطر مهاجرت غیر قانونی از طریق این مرز بیرونی اتحادیه اروپا در اواخر ۲۰۲۲ در برابر درخواست ورود بلغاریا و رومانیا به حوزه شینگن از حق ویتویش استفاده کرده بود.

بیشتر بخوانید: بلغاریا: قاچاقبران انسان در عملیات گسترده بازداشت شدند

اما بلغاریا امیدوار است که بتواند در ماه اکتوبر ۲۰۲۳ وارد حوزه شینگن شود. نهامر و رادیف در یک مرکز هماهنگی منطقه ای پولیس مرزی که در شهر الهووو در جنوب شرق بلغاریا موقعیت دارد، باهم دیدار کردند.

رادیف، رئیس جمهور بلغاریا گفت، کشورش برای بهبود وضعیت امنیتی مرز بیرونی اتحادیه اروپا با ترکیه به کمک های مالی نیاز دارد. او افزود: «ما در برابر یک شبکه قدرتمند و خوب سازمان دهی شده قاچاق مهاجران قرار گرفته ایم.» به گفته رادیف، فشار مهاجرت از ترکیه افزایش یافته است، در حالی که قاچاقبران خشن تر شده اند.

رئیس جمهور بلغاریا افزود، در سال ۲۰۲۲ در طی حادثات ترافیکی که عمدی بوده اند و همچنین در مرز این کشور با ترکیه چهار مامور پولیس بلغاریا کشته شده اند.

بلغاریا از ۲۰۱۷ با یک حصار مرزی به امتداد ۲۳۴ کیلومتر که مجهز با سیم خاردار و دستگاه های تصویربرداری حرارتی، از مرز بیرونی اتحادیه اروپا محافظت می کند. هزینه آن را بروکسل پرداخت می کند. 

مسئولیت تامین امنیت مرز را اردوی بلغاریا و آژانس محافظت از مرزهای اتحادیه اروپا «فرانتکس» به عهده دارند.

قاچاقبران پیوسته راه هایی جدیدی پیدا می کنند تا مهاجران را به بلغاریا و به این ترتیب به اتحادیه اروپا بیاورند. در طی این سفر از ثبت مشخصات مهاجران در پسته های مرزی اجتناب می شود تا به این ترتیب آن ها بتوانند سفرشان را به کشورهای اروپای مرکزی و غربی ادامه دهند.

ایلیانا یوتووا، معاون رئیس جمهور بلغاریا روز دوشنبه در یک مصاحبه با رادیوی دولتی این کشور گفت، هیچکدام از این افرادی که به صورت غیرقانونی از این مرز عبور می کنند، در چارچوب کنوانسیون ژنیو پناهجو به شمار نمی آیند.

بیشتر بخوانید: بلغاریا: ۷۰ مهاجر از جمله افغان ها از سوی پلیس بازداشت شدند

وزارت داخله بلغاریا روز دوشنبه اعلام کرد، در سال ۲۰۲۲، ۱۶ هزار و ۷۶۷ مهاجر بازداشت شدند که یا از راه غیرقانونی وارد کشور شده بودند و یا این که به صورت غیرقانونی در این جا زندگی می کردند. بیشتر آن ها از کشورهای افغانستان و سوریه بودند. در سال ۲۰۲۱ شمار این گروه از مهاجران به ۱۰ هزار و ۷۹۹ تن می رسید. 

 

در همین زمینه