براساس اطلاعات سازمان ملل، فجایعی که ریشه در تغییرات اقلیمی دارند، شرایط را برای سواستفاده از مهاجران و قاچاق انسان مساعد میسازند.
در گزارشی که روز سه شنبه توسط دفتر سازمان ملل برای مبارزه با مواد مخدر و جنایات نشر شد، آمده است، کارهای تحقیقاتی محلی در سراسر جهان با ارائه شواهد نشان میدهند که «دلیل اصلی قاچاق انسان فجایع اقلیمی یا آب و هوا است.» مقر این دفتر در شهر ویانا، پایتخت اتریش قرار دارد.
بیشتر بخوانید: بنیاد آیدوس: تغییرات اقلیمی مهاجران را به صورت فزایندهیی به ایتالیا میکشاند
برای این گزارش، داده های به دست آمده از ۱۴۱ کشور بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ و همچنین ۸۰۰ پروسه در محکمه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند.
در ادامه این گزارش آمده است، اشخاصی که در مناطق فقیرتر زندگی میکنند، بیشتر از تاثیرات تغییرات اقلیمی متاثر میشوند تا مردم مناطق دیگر. زیرا معیشت آنها به استفاده از منابع طبیعی وابسته است.
فابریتسیو ساریکا، نویسنده اصلی این کار پژوهشی در یک نشست خبری گفت: «وقتی مردم منبع معیشت شان را از دست بدهند و مجبور به فرار شوند، احتمال این است که طعمه قاچاقبران شوند و این مسئله شدیدا افزایش می یابد.»
بربنیاد این گزارش فقط در سال ۲۰۲۱ حدود ۲۴ میلیون تن به خاطر فجایع اقلیمی مانند خشک سالی و سیلاب از مناطق محل زندگی شان بیرون رانده شدند. از آن جایی که این خطر وجود دارد که مناطق گسترده ای در سراسر جهان به تدریج "غیرقابل سکونت" شوند، خطر سواستفاده از میلیون ها انسان در امتداد مسیرهای مهاجرت نیز افزایش مییابد.
براین اساس، قاچاق انسان در کشورهای بنگله دیش و فیلیپین پس از این افزایش یافت که میلیون ها تن به خاطر گردباد و طوفان از مناطق محل زندگی شان بیرون رانده شدند.
بیشتر بخوانید: «حدود ۸۰۰ هزار مهاجر افغان» از سیلابها در پاکستان متاثر شده اند
بربنیاد این گزارش، جنگ در اوکرایین نیز یک عامل خطر است و ممکن است باعث افزایش قاچاق انسان شود. زیرا در آن جا نیز میلیون ها تن مجبور به فرار شدهاند.