گروه های حقوق بشر میگویند اجساد مهاجران در مرز لیتوانیا و بلاروس پیدا شده است که آنها در تلاش برای ورود به اتحادیه اروپا جان خود را از دست داده اند.
پیدا شدن اجساد مهاجران در مرز میان بلاروس و لیتوانیا سازمان ها را نگران کرده است. یک سازمان بشردوستانه لیتوانیایی بنام "سیونس گروپ" فهرستی از مهاجران گم شده در حدود ۳۰ تن را جمع آوری کرده است که خانواده هایشان در مرزهای شرقی اروپا با آنها ارتباط خود را از دست داده اند.
اعضای این سازمان به مهاجران کمک میکند تا بسته گان و خانواده های گمشده خود را پیدا کنند. آنها اطلاعات را از اردوگاه های مهاجران، بیمارستان ها و سردخانه ها بدست آورده و بررسی میکنند.
به گفته سازمان ها بسیاری از اتفاقاتی که در مرز رخ میدهد به دلیل ترس از نهگبانان مرز و اخراج است. مهاجران و خانواده هایشان اغلب میترسند با نگهبانان مرز روبرو شوند. به همین دلیل به مکان های دور تر و از راه های دشوار تر عبور میکنند که در آنجا دسترسی به کمک وجود ندارد و این کار خطر را دوبرابر میسازد.
پیش از این اجساد دست کم سه مهاجر در مرز میان بلاروس و پولند پیدا شده بود. یک سخنگوی گارد مرزی به خبرگزاری پولند "پی ای پی" گفت که حصار بلند در امتداد مرز این کشور با بلاروس نقش بازدارنده ای داشته است. بسیاری از آن ها به خاطر قرار گرفتن در معرض سرما جان شان را در مرز از دست داده اند.
در همین زمینه: لیتوانیا احداث حصار در مرز با بلاروس را به پایان رساند
ممنوعیت ورود در منطقه
گروه های حقوق بشر میگویند که مقامات لیتوانیا در منطقه مرزی مانع نظارت گروه های بشردوستانه و خبرنگاران بر منطقه میشوند. واکاره یک داوطلب از سازمان سیونس گروپ میگوید: «از ما خواسته اند تا از آنها نام نبریم. مشکل این است که ما به آسانی از واقعاتی که رخ میدهد نمیدانیم. ایک خط نامرئی تاریک وجود دارد که به ما اجازه عبور در منطقه را نمیدهد.» وی افزود: هیچ کس نمیداند آنجا چه می گذرد.»
بیشتر بخوانید: یک مهاجر افغان در اثر سرمازدگی در لاتویا جان باخت
در همین حال کنترل نه تنها در مرز ها بلکه در شهر ها نیز شدت یافته است. مقامات لیتوانیا وضعیت اضطراری را در مرز روسیه و بلاروس تا ۱۷ ماه مارچ سال ۲۰۲۳ تمدید کردند. پارلمان این کشور عضو اتحادیه اروپا و ناتو در دسمبر گذشته به پیشنهاد مربوطه رای مثبت داد. مقررات ویژه در مرز و در مناطق دیگر مانند میدان های هوایی و ایستگاه های قطار نیز تطبیق میشوند. این مقررات برای مقامات لیتوانیا اجازه می دهد تا وسایل نقلیه و عبور مردم در منطقه مرزی را تلاشی کنند.
در این منطقه درجه حرارت در فصل زمستان به زیر صفر میرسد. افزون براین بیشتر این منطقه از باتلاق، جنگل و تالاب پوشانده شده که جان به در بردن از سرما را دشوار میکند. اما مهاجران با وجود این خطر ها به سفر شان برای عبور از مرز ادامه میدهند.