جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا با عبدالحمید دبیبه، نخست وزیر لیبیا در طرابلس
جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا با عبدالحمید دبیبه، نخست وزیر لیبیا در طرابلس

ایتالیا و لیبیا با هم توافق کردند که در آینده اقدامات شدیدتر علیه مهاجران غیر قانونی در بحیره مدیترانه انجام شود. به این منظور ایتالیا می خواهد برای گارد ساحلی لیبیا، با پول های اتحادیه اروپا، ۵ قایق تندرو تهیه کند.

جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا در جریان سفر روز شنبه در طرابلس این خبر را اعلام کرد. این سیاستمدار راست افراطی پس از دیدار اش با عبدالحمید دبیبه، نخست وزیر لیبیا گفت: «رقم مهاجران غیر قانونی هنوز هم خیلی بالاست. ما به این باور هستیم که در اینجا می توان و باید کارهای بیشتری انجام داد.»

بنابراین ایتالیا می خواهد تا برای گارد ساحلی لیبیا با بودجه اتحادیه اروپا ۵ قایق تندرو جدید تهیه کند. انتونیو تاجانی وزیر خارجه ایتالیا در تویتر نوشته است که او تفاهم نامه ای را در این زمینه امضا کرده است. ملونی تاکید کرد که این قایق ها باید برای کمک به مهاجران و پناهجویان در آب ها استفاده شوند. با این حال، سازمان های امدادی بین المللی، لیبیا را متهم می کنند که همین اکنون نیز گارد ساحلی این کشور برای کمک به پناهجویان عمل نمی کند، بلکه رهگیری کرده و برخلاف میل پناهجویان آنها را به این کشور افریقای شمالی باز می گرداند. پناهجویان و مهاجران همواره گزارش می دهند که در لیبیا مورد سو استفاده قرار می گیرند. سازمان های حقوق بشر این کشور را که با جنگ داخلی دست و پنجه نرم می کند، به عنوان مکانی غیر امن برای پناهجوان طبقه بندی کرده اند.

کشتی مهاجران در برابر سواحل لیبیا
کشتی مهاجران در برابر سواحل لیبیا

بخش بزرگی از مردمی که از شمال افریقا با قایق های فرسوده و کهنه در راه اند، از سواحل لیبیا به سفر شان ادامه می دهند. شمار زیادی از این طریق خود را به جنوب ایتالیا می رسانند. برخی از آنها در آب ها توسط امدادگران داوطلب دریایی کشف و به کشتی منتقل می شوند. یکی از این کشتی ها، «جئو بارنتس» از داکتران بدون مرز است که روز شنبه با ۲۳۷ مهاجر نجات داده شده به بندر "له اسپزیا" در شمال ایتالیا رسید. این شهر ایتالیا در منطقه "لیگوریا "، که یک فاصله بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر از منطقه نجات دور است، برای لنگر انداختن کشتی نجات داکتران بدون مرز اختصاص داده شده بود. روز شنبه مهاجران توانستند از کشتی نجات پیاده شوند. برای کشتی نجات "اوشن واکینگ" که مربوط سازمان امدادی »اس او اس مدیترانه« است، با ۹۵ مهاجر نجات داده شده، بندر "کارارا" که در جنوب "له اسپزیا" موقعیت دارد، اختصاص داده شده بود.

امدادگران این برخورد ایتالیا را که بندرهای نزدیکتر مثلا در سیسیلی را برایشان اخنصاص نمی دهد، به عنوان "آزار و اذیت" ارزیابی می کنند. همچنین کشتی نجات آلمانی "دیده بان دریا ۴" شنبه از اسپانیا به سمت مدیترانه مرکزی برای یک ماموریت جدید حرکت کرد.

 

در همین زمینه