عکس پکچرالیانس
عکس پکچرالیانس

دادگاه دویه در شمال فرانسه، نزدیک به شهر کاله، روز سه‌شنبه حکم دو تا پنج سال زندان را برای شش قاچاقبر مرد صادر کرد. در میان آنها یک شهروند افغان نیز شامل است. این قاچاقبران در تابستان سال گذشته وسایل نقلیه را در یک مخفی گاه برای انتقال مهاجران از راه کانال مانش تهیه می‌کردند.

به گزارش رسانه له ووه دو نور شش تن از قاچاقبران که مهاجران را به گونه غیر قانونی از راه کانال مانش کمک می‌کردند، به حکم دادگاه دویه به دو تا پنج سال زندانی شدند. این قاچاقبران مردان ١۸ تا ۴۴ ساله هستند. به گفته مقامات، آنها مواد انتقال مهاجران را در یک گاراج مخفی درعقب دکان لباس های عروسی و یک شرکت مسافرتی آماده می‌کردند.

این قاچاقبران مهاجران غیرقانونی بوده و در میان آنها یک شهروند فرانسوی و یک شهروند افغان نیز شامل است.

در ماه اکتبر سال گذشته، زمانی که پلیس فرانسه برای بازداشت قاچاقبران به ساحل کاله رفت، چهار قایق، چهار موتر و١٣۳ واسکت نجات را در یکی از جعبه‌های مخفی پیدا کرد.

در جولای سال گذشته، تیم تحقیق فرانسه دریافتند که ۵۰ قایق برای انتقال مهاجران از کانال مانش از ترکیه به شهر اوبی در شمال دویه فرستاده می‌شود.

پس از نصب سیستم های صوتی، دوربین ها و تجهیزات دیگر برای ردیابی قاچاقبران، محققان پس از سه ماه توانستند این شش مرد را شناسایی کنند.

بیشتر بخوانید: فرانسه: پناهجویان در مراکز انتظار، چرا به قاضی مراجعه می‌کنند؟

به گفته دادستان شهر دویه تماتم اعضای این گروه در دویه مستقرهستند و برای سود مشترک با هم همکاری داشتند. به گفته این منبع، قاچاقبران در یک باند سازمان یافته با "مشتریان مهاجر" تجارت می‌کردند. آنها با وارد کردن تعداد قایق های حمل شده به ساحل و تعداد مهاجرانی که در آنجا جمع شده بودند، پول زیادی را به مقدار ١۰٦ میلیون یورو بدست آورند.

الن محمدعلی، یک عراقی ۳۳ ساله، ابتدا کار خود را در این باند آغاز کرد. به گفته دادستانی او با نوید الله صافی یک جوان ۲٦ ساله افغان که مسوول یافتن مهاجران برای قاچاق بود، همکاری می‌کردند. آن دو سپس کسانی را برای رانندگی وسایل نقلیه و بارگیری تجهیزات برای ساحل استخدام می‌نمودند.

در همین مورد: بریتانیا: یک مهاجر افغان به جرم قتل یک فرد به حبس ابد محکوم شد

در تحقیقات نهادهای مسوول مشخص شد که این گروه تنها یک بار موفق به اعزام قایق به دریا شده اند. این قایق در ۱۷ اکتبر ۲۰۲۲ وارد دریا شد. اما تا هنوز معلوم نیست که به هدف رسیده است یا نه. این در حالی است که ۲۷ پناهجو در اثر غرق شدن یک قایق در کانال مانش به تاریخ ۲۴ نوامبر سال ۲۰۲۱ جان خود را از دست دادند.

دو دادگاه کیفری آدم شکیر، زانا محمد رضا و پیشوا حسن را به دو سال زندان محکوم کردند. پس از قید، آنها همچنین اجازه زندگی در فرانسه را ندارند.

یکی از آنها بنام حافد بلغول که شهروند فرانسوی است نیز به دو سال زندان محکوم شده است. بر اساس تصمیم دادگاه، وی دیگر اجازه زندگی در شهرهای بولونی سور مر، کاله و دانکرک را ندارد.

در همین حال، نوید الله صافی مهاجر افغان به سه سال حبس محکوم شده و پس از زندان اجازه اقامت در فرانسه را ندارد.

دادگاه همچنین الن محمدعلی رهبر این گروه را به پنج سال زندان محکوم کرد. او پس از آزادی از زندان از فرانسه اخراج می‌شود. وی همچنان به پرداخت ۱۵۰۰ یورو جریمه شده است.

مرتبط: پناهجویانی که در اروپا با «شکار قاچاقچی‌ها» به زندان می‌روند

برای قاچاقبران، آماده نمودن تدارکات دشوار شده است. تمرکز نیروهای مجری قانون در سواحل کاله، آنها را مجبور به یافتن پایگاه های مخفی برای ذخیره تجهیزات برای گذرگاه کانال مانش می‌کند. از سوی دیگر، مهاجران با وجود به خطر انداختن زندگی آنها به قاچاقبران مراجعه می‌کنند تا به کشور انتخابی شان برسند.

 

در همین زمینه