با آنکه مقام های پولندی از اخراج مهاجران دفاع میکنند اما به تازگی سه جسد دیگر که گمان میرود مهاجران بوده اند در منطقه مرزی میان بلاروس و پولند به دست آمده اند. از سال ۲۰۲۱ به اینسو دست کم ۳۷ مهاجر در منطقه مرزی پولند و بلاروس جان باخته اند.
بر بنیاد گزارش رسانه های پولندی (لهستانی)، بقایای جسد یک مرد روز پنجشنبه (۱۶ فبروری ۲۰۲۳) در جنگل بیالویزا پیدا شد. روزنامه آنلاین "وایبورزسا گازیته" در بخشی از گزارش خود نوشته است، جسد این مرد را یکی از ساکنان در نزدیک منطقه پودلاسکی، پیدا کرده بود. گفته میشود که بیشتر بخشهای این جسد، تجزیه شده بود.
این روزنامه نوشت: «مشخص نیست که این مرد جان باخته چه مدت در جنگل مانده بود یا اینکه حیوانات وحشی در متلاشی شدن جسدش نقش داشته اند.»
یک گروه مددرسان مهاجران موسوم به (Fundacja Ocalenie) که با سازمان های مدافع حقوق بشر، موسسه تحقیقات روی پستانداران اکادمی علوم پولند، پولیس و مردم محل در جستجوی این مرد قربانی اشتراک داشت در صفحه تویتر خود نوشت: «اگر دریافت کمک در پولند بی خطر میبود، رقم تلفات کمتر میبود.»
پولیس منطقه پودلاسکی، اطلاعاتی را در مورد ناپدید شدن یک مرد یمنی دریافت کرده بود. این مرد پس از عبور از مرز در ماه جنوری سال روان از جمع یک گروه جدا شده بود. اما مشخص نبود که آیا جسد پیدا شده متعلق به همین مرد یمنی است یا خیر.
پیدا شدن ۹ جسد در سال جاری
روزنامه "گازیته ویبورچا" گزارش داده است که پولیس دو جسد که یکی آن مرد بود و دیگر آن زن بود را از رودخانه سوئیسلوچ در مرز بلاروس همان روز پیدا کرده بود.
به نقل از گزارش کانال خبری "تی وی ان ۲۴"، دادستان های لهستانی و پولیس این کشور روی اجساد آنان تحقیق میکنند. ماریوس کورنیتا، یک عضو گروه مددرسان موسوم به "مرد جنگل" گفته بود: «در یک روز ما سه جسد داریم، در عرض یک هفته چهار جسد داشتیم.»

گفته میشود بسیاری از مهاجران دیگری که به گروههای بشردوستانه به عنوان ناپدید شده گزارش شده اند، احتمالاً در منطقه مرزی جنگلی جان باخته اند.
فعالان میگویند که از ابتدای سال جاری تاکنون جسد و بقایای ۹ نفر را در این منطقه جنگلی پیدا کرده اند. هویت برخی از این قربانیان، تشخیص ناشده باقی مانده است.
مرزبانان پولند: حصار در مرز بلاروس مانع ورود مهاجران به اتحادیه اروپا شده است
دو عضو گروه خدمات بشری اضطراری پودلاسکی توانسته بودند که در اوایل ماه فبروری یک زن ۲۸ ساله اتیوپیایی جان باخته را پیدا کنند. این گروه در روز پنجشنبه گذشته به پولیس هاجنوکا در مورد مهاجران گم شده نیز اطلاع داده بودند.
این فعالان گفته بودند که با این زن قربانی، دو شهروند دیگر از اتیوپیا هم یکجا سفر کرده بودند. این دو اتیوپیایی به پولیس مراجعه کرده بودند تا به این زن قربانی کمک به دست آورند. اما آنها ادعا کردند که پولیس به جای اینکه کمک ارائه کنند، به نیروهای مرزی خبر داده و این دو تن را به هدف اخراج کردن به بلاروس، به منطقه مرزی انتقال دادند.
در سال ۲۰۲۱ شمار بیشتری از مهاجران که اغلب از خاورمیانه و کشورهای افریقایی بودند، تلاش میکردند از طریق بلاروس وارد اتحادیه اروپا شوند. این مهاجران در مرزهای پولند، لتونی و لتوانیا متوقف شده بودند. به گفته گروه های حقوق بشر، بسیاری از آنها در جنگل ها گیر مانده یا به بلاروس رانده شده بودند.
یک شبکه غیردولتی موسوم به "گروپا گرانیسا" که وضعیت مهاجران را در مرز پولند با بلاروس نظارت میکند، میگوید که از ماه اگست سال ۲۰۲۱ به اینسو، تا به حال دست کم ۳۷ مهاجر در منطقه مرزی جان باخته اند.