قایق هایی که توسط سازمان های غیردولتی اداره می شوند در ایتالیا با قوانین سختگیرانه تری روبرو هستند./عکس: Olmo Calvo/AP/dpa/picture alliance
قایق هایی که توسط سازمان های غیردولتی اداره می شوند در ایتالیا با قوانین سختگیرانه تری روبرو هستند./عکس: Olmo Calvo/AP/dpa/picture alliance

حکومت آلمان می خواهد مقرره های امنیتی کشتی ها را تغییر دهد. حالا سازمان های ملکی می گویند، این اقدام تاثیراتی بر قایق هایی خواهد داشت که برای نجات مهاجران استفاده می شوند.

ائتلاف بر سر قدرت در آلمان می خواهد استندردهای امنیتی برای کشتی های کوچک از طول ۲۴ متر به بالا را گسترش. هد و این را در قانون نیز درج کند.

این اطلاعات از یک مسوده وزارت ترانسپورت آلمان فدرال به دست آمده است که مجله تلویزیونی مونیتور در کانال یک تلویزیون عمومی آلمان «ای ار دی» راجع به آن گزارش داد. نسخه ای از آن به دست خبرگزاری آلمان «دی پی ای» نیز رسیده است.

بیشتر بخوانید: قایق غرق شده در آب‌های ایتالیا: رقم قربانیان به ۶۴ تن رسید

سازمان های ملکی نجات مهاجران از بحر روز سه شنبه از این انتقاد کردند که این مقرره های جدید باعث افزایش شدید هزینه ها می شود و جلوی انجام ماموریت های شان را می گیرد.

در یک بیانیه مشترک سازمان های غیردولتی آمده است: «معنای این مقرره برای اکثریت کشتی های ملکی نجات از بحر که با بیرق آلمان حرکت می کنند، این است که آن ها باید اقدامات حیاتی شان را محدود و یا متوقف کنند».

سازمان های «Mission Lifeline»، «Resqship»، «Sea-Watch» و «Sea-Eye» از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

در ادامه بیانیه این سازمان های ملکی آمده است: «اعمال این تغییرات به معنای نقض روشن قرارداد ائتلافی است که براساس آن نباید از نجات از بحر توسط گروه های ملکی ممانعت شود.»

یک سخنگوی وزارت ترانسپورت در این باره گفت: «هدف از این تصمیم جلوگیری از نجات از بحر توسط سازمان های غیردولتی در بحیره مدیترانه نیست. بلکه برعکس هدف تضمین امنیت کاری آن ها است.»

او در ادامه گفت که ما با سازمان ها پیوسته در ارتباط هستیم و افزون براین قرار است به سازمان های غیردولتی وقت کافی برای اعمال تغییرات لازم در کشتی های شان داده شود. حکومت آلمان فدرال می خواهد تضمین بدهد که کشتی های آلمانی با استندردهای امنیتی مدرن مطابقت دارند.

بیشتر بخوانید: گارد ساحلی یونان در جستجوی چهار مهاجر مفقود شده در بحیره اژه است

به این خاطر قرار است که قایق از طول ۲۴ متر به بعد شرایط برای کشتی های باری را داشته باشند. تا به حال کشتی ها تا ۳۵ متر به عنوان وسایط نقلیه کوچک به شمار می آمدند و امتیازهایی برهمین أساس داشتند.

در صورتی که تغییرات مورد نظر وزارت ترانسپورت به تصویب برسند، کشتی «Rise Above» از سازمان «Mission Lifeline» در دریسدن از جمله کشتی هایی است که از آن متاثر خواهند شد.

امدادگران در این بیانیه به این اشاره کردند که از آغاز ماموریت های کشتی های ملکی در بحیره مدیترانه در سال ۲۰۱۵ هیچ سانحه ای رخ نداده است که طی آن پرسنل کشتی و یا نجات یافتگان به خاطر کمبودهای امنیتی به خطر افتاده باشند.

در مورد نجات مهاجران از بحر در بخش مرکزی بحیره مدیترانه توسط سازمان های ملکی سال ها است که اختلاف نظر وجود دارد.

از آن جایی که ماموریت های دولتی یا اروپایی وجود ندارد، کشتی ها با پرسنل رضاکار به نجات مهاجران در بحر می شتابند. بسیاری از این کشتی ها از آلمان هستند.

حکومت ایتالیا به رهبری جورجیا ملونی، نخست وزیر راستگرا ماه ها است که سعی می کند، با صدور احکام از ماموریت های سازمان های غیردولتی جلوگیری کند. این عملکرد انتقادهای سیاستمداران آلمانی و سازمان های بین المللی را به دنبال داشته است.

بیشتر بخوانید: سه خانوادۀ پناهجویان غرق شده در دریا، از دولت فرانسه غرامت خواستند

روز یکشنبه در برابر ساحل کالابریا یک قایق حامل مهاجران واژگون شد که مرگ دست کم ۶۴ مهاجر را به دنبال داشت.

این قایق چوبی که از ترکیه به راه افتاده بود، در مسیری حرکت می کرد که نجات دهندگان ملکی در آن جا حضور ندارند. آن ها به خصوص در برابر ساحل لیبیا پناهجویان و مهاجرانی را جستجو می کنند که در خطر غرق شدن هستند.

 

در همین زمینه