یک مرد جوان افغان تصمیم گرفت به جای مهاجرت به اروپا و استفاده از مسیر خطرناک بحیره مدیترانه در کشورش بماند. او توانست با کمک سازمان «آی او ام» کسب و کار جدیدی را آغاز کند.
غلام یک جوان افغان، گزینه خطرناک مهاجرت از طریق بحیره مدیترانه به اروپا را رد کرد و به جای آن تصمیم گرفت که در کشورش بماند و یک کسب و کار محلی را آغاز کند. سازمان بین المللی مهاجرت که وابسته به ملل متحد است، به او در تمویل مالی کار جدیدش کمک کرده است.
پیش از ورود به ورکشاپ صدای کوبیدن بدون وقفه چکش شنیده میشود و بوی فلز به مشام میرسد.
غلام، جوان افغانی که صاحب این دوکان است، با خوشحالی به پرسنلش نگاه میکند که از مهاجران عودت کرده و مردم محل تشکیل شده است. آن ها در بخش تولید منقل های گازی، بادپکه، وسایل و ابزار دیگر کار میکنند.
بیشتر بخوانید: پناهجویان افغان در پاکستان با وجود همه مشکلات نمی خواهند به کشورشان بازگردند
غلام مسیر طولانی را پشت سر گذاشته تا بتواند امروز به یک کارآفرین موفق تبدیل شود.
خروج از افغانستان و بازگشت مجدد
غلام و برادرانش بعد از مرگ پدر در یک شرکت تولید منقل گازی به کار آغاز کردند. در آن جا او نخستین مهارت هایش را در کارآفرینی کسب کرد.
زمانی که غلام از افغانستان به ایران مهاجرت کرد، هشت سال بیشتر نداشت. او بیش از یک دهه بعد در سن ۲۱ سالگی به وطنش بازگشت.
غلام با یادآوری آن روزها میگوید: «ما با دستان خالی به افغانستان رسیدیم و مجبور بودیم از صفر شروع کنیم. یک دوست مرا به یک شرکت تولید منقل گازی معرفی کرد، در نزدیکی شهر هرات، جایی که من به کار آغاز کردم».
در سال ۲۰۱۵ غلام در این فکر بود که کشور را یک بار دیگر ترک کند. وخامت وضعیت امنیتی و اقتصادی باعث شد که تقاضا برای منقل گازی شدیدا کاهش یابد و او به سختی میتوانست از عهده پرداخت هزینه های اولیه برآید.
در آن زمان هزاران مهاجر در جستجوی یک زندگی بهتر از افغانستان، ایران، عراق و سوریه به اروپا فرار میکردند.
عزیمت به سوی ترکیه
غلام تصمیم گرفت که به همراه خانواده اش به ترکیه برود. اما آن ها در آن جا به سختی میتوانستند از عهده پرداخت هزینه های زندگی برآیند.
غلام گرچه رویای اروپا را در سر داشت، اما نمیخواست برای عبور از بحیره مدیترانه از کمک قاچاقبران استفاده کند و زندگی خود و خانواده اش را به خطر بیاندازد. به این خاطر آن ها در نهایت در اواخر سال ۲۰۱۸ به افغانستان بازگشتند.
بیشتر بخوانید: خانواده افغان-اوکراینی در آلمان: بار دوم است که زندگی را از صفر شروع میکنیم!
غلام مجبور شد که زندگی را یک بار دیگر از صفر شروع کند و در این بین ارتباط با بازار محلی را نیز از دست داده بود. او با سرمایه اندک، کسب و کار تولید منقل گازی را دوباره به راه انداخت.
پیامدهای منفی همه گیری و حمایت سازمان بین المللی مهاجرت (آی او ام)
کمتر از دو سال بعد، همه گیری کووید ۱۹ آغاز شد. واردات از کشورهای همسایه مانند چین و ایران به سرعت متوقف شد و در پی آن بسیاری از کسب و کارها فروپاشیدند یا این که به مرز افلاس رسیدند.
غلام در یک برنامه اطلاع رسانی از امکان حمایت مالی کسب و کار توسط سازمان بین المللی مهاجرت اطلاع یافت. این برنامه توسط شورای انکشاف ناحیه (CDC) در شهرک جبرائیل ولایت هرات برگزار شده بود.
پس از ارزیابی توانایی و مهارت هایش، سازمان «آی او ام» به این نتیجه رسید که کسب و کار غلام شرایط لازم را برای رشد و موفقیت دارد. مدت کوتاهی پس از آن، او دستگاه های جدیدی دریافت کرد که ۸۰ درصد از کسب و کارش به آن ها وابسته بود. همچنین او پول نقد دریافت کرد و توانست به این وسیله معاش پرسنلش را بپردازد و به سرمایه گذاری ادامه دهد.
بیشتر بخوانید: انجمن افغانها در ایتالیا: «هدف ما کمک به یکدیگر است»
امروز غلام ریاست یکی از ۶۷۵ شورای انکشاف نواحی (CDC) هرات را برعهده دارد و از این طریق در زمینه حل مناقشه ها، ادغام دوباره و ارائه توصیه از ۲۵۰ خانواده حمایت میکند.
غلام گفت: «من امیدوارم که بتوانم کسب و کارم را انکشاف دهم و برای کمک به مردم در حمایت از خانواده های شان امکان اشتغال ایجاد کنم. من به آرامی آغاز خواهم کرد و امیدوارم که بتوانم به ۱ هزار خانواده دسترسی داشته باشم».
سازمان بین المللی مهاجرت (آی او ام) با نشر یک بیانیه به تاریخ ۲۷ فبروری داستان غلام را تعریف کرد.