بریتانیا اعلام کرد که طی سه سال آینده بیش از ۵۴۰ میلیون یورو را به فرانسه کمک خواهد کرد تا مانع مهاجرتهای غیرقانونی به این کشور از طریق کانال مانش گردد. لندن همچنین از برنامه ایجاد یک مرکز توقیف مهاجران و یک فرماندهی جدید مبارزه علیه مهاجرت غیرقانونی در شمال فرانسه خبر داد.
در پی دیدار امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا در پاریس، حکومت بریتانیا به روز جمعه ۱۰ مارچ اعلام کرد که طی سال آینده لندن مبلغ ۱۴۱ میلیون یورو را برای سال ۲۰۲۳-۲۴ به فرانسه کمک خواهد کرد. این مبلغ در بدل همکاریهای فرانسه برای مهار کردن مهاجرتهای غیرقانونی به بریتانیا از طریق کانال مانش پرداخته خواهد شد.
لندن همچنین مبلغ ۱۹۱ میلیون یورو را در سال ۲۰۲۴-۲۵ و ۲۰۹ میلیون یورو را نیز در سال ۲۰۲۵-۲۶ به فرانسه خواهد پرداخت. مجموع این کمکها به ۵۴۱ میلیون یورو میرسد.
این تصمیم بعد از آن اعلام شد که رهبران هردو کشور، در یک کنفرانس خبری، دیدار خود در پاریس را «آغازی جدید» برای «توافق دوباره» علیه قاچاق مهاجران از طریق کانال مانش توصیف کردند.
به گفته هردو رهبر، لندن و پاریس بعد از تنشهایی که در دوره نخست وزیری بوریس جانسون و لیز تروس، میان هردو طرف حاکم بود، دور جدیدی از مناسبات میان هردو کشور را آِغاز کردهاند.
در همین زمینه: بریتانیا: لیز تروس، نخست وزیر جدید و ادامه سیاست مقابله با مهاجران
حکومت بریتانیا گفته است که گذشته از کمکهای نقدی، لندن یک مرکز توقیف مهاجران غیرقانونی و یک فرماندهی مشترک مبارزه علیه قاچاقبران انسان را در شمال فرانسه ایجاد خواهد کرد.
بر بنیاد خبرنامه، ۵۰۰ کارمند جدید نیز برای کنترول و محافظت سواحل فرانسه در امتداد کانال مانش به کار گماشته خواهند شد و تعداد بیشتری از هواپیماهای بدون سرنشین نیز در این عملیات سهم خواهند گرفت.
حکومت بریتانیا تاکید کرده است که دولت فرانسه به نوبه خود طی سه سال آینده پنج برابر مبلغ کمک شده بریتانیا به این کشور را در مبارزه علیه مهاجرتهای غیرقانونی هزینه خواهد کرد.
حکومت محافظه کار ریشی سوناک تحت فشار شدیدی قرار دارد تا قاطعیت خود در مبارزه علیه قاچاقبران انسان را ثابت کند اما پاریس تا کنون در مورد اظهارات بریتانیا اظهار نظری نکرده است.
این درحالیست که سازمان فرانسه سرزمین پناهندگی، از نزدیکی پاریس و لندن بر دوسیه مهاجرت اظهار ناراحتی کرده و گفته است که فرانسه نمیتواند شریک سیاستهای ناشایسته بریتانیا در مورد مهاجران باشد.
در سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۴۶ هزار مهاجر از سواحل فرانسه و از طریق کانال مانش به بریتانیا رفتهاند.
بیشتر بخوانید: کانال مانش: سال گذشته بیش از ۸۶۰۰ مهاجر افغان با کشتی وارد بریتانیا شدهاند