بر بنیاد معلومات سازمان گزارشگران بدون مرز، در ۲۰ سال گذشته نزدیک ۱۶۶۰ خبرنگار به دلیل کار شان جان داده اند. بعد از عراق و سوریه، افغانستان خطرناکترین کشور برای خبرنگاران خوانده شده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز «RSF» روز جمعه اعلام کرد در دو دهه اخیر ۱۶۵۷ خبرنگار در نتیجه قتل های مستقیم یا قتل های سفارشی، حملات و یا درگیری ها در مناطق جنگی جان باخته اند. به گفته این سازمان ۹۵ درصد همه خبرنگاران کشته شده مرد بوده اند.
۲۰ سال پیش به تاریخ هفتم اپریل کریستیان لیبِگ، خبرنگار آلمانی مجله هفتگی «فوکوس» یک واحد ارتش ایالات متحده امریکا در عراق را همراهی می کرد که راکتی به مقر این نیروها اصابت کرد و کشته شد. جولیو آنگویتا پارادو، خبرنگار اسپانیایی روزنامه ال موندو و دو سرباز نیز در این حمله جان خود را از دست دادند.
از سال ۲۰۰۳ تا کنون مجموعا ۳۰۰ کارمند رسانه یی در عراق کشته شده اند. سوریه بعد از عراق در جایگاه دوم قرار دارد و در دو دهه ۲۸۰ خبرنگاران در این کشور کشته شده اند. به تعقیب آن افغانستان، یمن، مناطق فلسطینی و سومالیا در لیست خطرناک ترین کشورها برای خبرنگاران قرار دارند.
به گفته گزارشگران بدون مرز، در سال ۲۰۲۱ در مجموع در سراسر جهان ۵۱ خبرنگار و در سال گذشته ۶۰ تن کشته شدند.
بر اساس معلومات سازمان گزارشگران بدون مرز در دو دهه گذشته تعداد خبرنگارانی که در مناطق رسماً آرام یا عاری از جنگ کشته شده اند، نسبت به خبرنگارانی که در جریان گزارش دهی از جنگ و منازعات جان باخته اند، بیشتر بوده است. به خصوص خبرنگاری تحقیقی در کشورهای مکسیکو، برازیل و کلمیبا در مورد جنایات سازمان یافته و فساد به شدت خطرناک بوده است.
در اروپا به گفته سازمان گزارشگران بدون مرز، روسیه کشوری با بیشترین شمار خبرنگاران جان باخته باقی مانده است. از زمانی که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه قدرت را در دست دارد، حملات سیستماتیک فزاینده یی بر آزادی مطبوعات صورت گرفته است و از این جمله ۳۷ مورد آن حملات مرگبار بوده است، مانند قتل انا پولیتکوفسکایا در هفتم اکتوبر ۲۰۰۶.
برگرفته از رسانه همکار ما دویچه وله دری