اردوگاه ایالات متحده امریکا برای پناهجویان در رامشتاین آلمان
اردوگاه ایالات متحده امریکا برای پناهجویان در رامشتاین آلمان

براساس پلان حکومت بایدن، ده ها هزار افغان که از دست طالبان فرار کردند، کماکان می‌توانند در ایالات متحده باقی بمانند و کار کنند. این اقدام یک راه حل موقت برای بیش از ۷۶ هزار افغان است که پس از ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ وارد ایالات متحده امریکا شدند.

دو فرد آگاه از یک برنامه در خصوص تمدید شدن اقامت پناهجویان افغان در ایالات متحده امریکا، به خبرگزاری اسوشیتدپرس خبر داده اند. این دو کارمند دولت بایدن گفته اند، در تابستان امسال، به پناهجویان واجد شرایط این امکان داده می‌شود که اجازه موقت کارشان و محافظت از اخراج را به مدت دو سال دیگر تمدید کنند. تا به حال تلاش های کانگرس برای پیدا کردن یک راه حل دائمی و تعیین جایگاه مهاجرت به جایی نرسیده است.

این دو فرد به شرط فاش نشدن نامشان صحبت کرده اند. زیرا آن ها اجازه ندارند راجع به پلان هایی صحبت کنند که هنوز نشر نشده اند.

محافظت از اخراج نخست در ۲۰۲۱ به مهاجران افغان داده شد و بعد در سال گذشته تمدید شد.

این تلاش ها یک راه حل موقت برای بیش از ۷۶ هزار افغان است که به دنبال خروج پرهرج و مرج نیروهای امریکایی به ایالات متحده رسیده اند.

بسیاری از اشخاصی که به این کشور رسیدند با نیروهای امریکایی همکاری می‌کردند، برخی به مدت چندین سال، به حیث ترجمان و یا در بخش های دیگر همکاری کرده اند.

مرتبط:انتقاد از «بازداشت خودسرانه» ۲۷۰۰ افغان در امارات متحده عربی

نخست شبکه رادیویی و تلویزیونی «سی بی اس نیوز» درباره تمدید اقامت این گروه از مهاجران گزارش داد.

انتظار می‌رود که وزارت امور امنیت داخلی ایالات متحده امریکا در اواخر این هفته بیانیه ای رسمی در این باره نشر کند.

گروه های مدافع مهاجران و کهنه سربازان از این پلان به عنوان نوعی راه حل موقت یاد کردند. اما گفتند که به هر حال بهتراست از این که هیچ کاری انجام نشود و یا دست روی دست گذاشته شود.

شان وان دایور، یک کهنه سرباز نیروی دریایی و رئیس نهاد موسوم به افغان ایواک، ائتلافی که از تلاش های اسکان مجدد افغانها حمایت می‌کند، در این باره گفت، افغان ها مدت ها است که انتظار می‌کشند و در انتظار یک پاسخ برای یک دوره طولانی مدت هستند و کانگرس کماکان با آینده آن ها بازی می‌کند.

اما او افزود، خوشحال است از این که حکومت بایدن به آن ها اجازه می‌دهد که بمانند، چرا که کانگرس تا به حال راه حلی پیدا نکرده است.

بیشتر بخوانید:مهاجران افغان در ایالات متحده با بی‌سرنوشتی روبرو هستند

حکومت ایالات متحده امریکا در چارچوب بخشی از (عملیات پناه به متحدان) اجازه داد که پناهجویان افغان به صورت موقت وارد کشور شوند. این عملیات بزرگترین تلاش در این کشور در طول دهه های گذشته است و به پناهجویانی که در چارچوب آن تخلیه می‌شوند، وعده داده می‌شود که در قبال خدمات آن ها امکانات لازم برای زندگی شان در ایالات متحده امریکا فراهم شود.

یک گروه متشکل از نمایندگان دو حزب در کانگرس امیدوار بود که وضعیت مهاجرت پناهجویان افغان به عنوان بخشی از بسته تمویل حکومت در ماه دسمبر حل شود.

در صورت تصویب لایحه ای در این ارتباط، پناهجویان افغان می‌توانستند در ماه اگست برای دریافت شهروندی ایالات متحده امریکا درخواست بدهند. در آن زمان مهلت اقامت موقت آن ها در ایالات متحده امریکا به پایان می‌رسد.

در گذشته در مورد پناهجویان از کشورهای دیگر به شمول کوبا، ویتنام و عراق این کار انجام شده بود. 

اما این تلاش به خاطر مخالفت برخی از جمهوری خواهان با شکست مواجه شد. به خصوص سناتور چاک گراسلی از ایالت آیووا که سال گذشته گفت، این لایحه پا را فراتر از حد و مرز گذاشته و آن دسته از تخلیه شدگان افغان را هم در نظر می‌گیرد که «در طول ۲۰ سال گذشته شریک ما نبوده اند». افزون براین، این لایحه بدون توجه به لزوم غربالگری صحیح، امکانات اقامت برای این دسته از پناهجویان را در نظر گرفته است.

در این مورد:زوج افغان سرباز امریکایی را به «ربودن» کودک شان متهم کردند

برخی از نمایندگان مجلس امیدوارند که در صورت افزودن اقدامات غربالگری پیشرفته، این لایحه از حمایت لازم برخوردار شده و به تصویب مجلس نمایندگان و مجلس سنا برسد. مجلس نمایندگان توسط جمهوری خواهان و سنا توسط دموکرات ها کنترول می‌شود که اکثریت بسیار اندکی دارند.

هلال معصومی، مشاور سیاسی که از افغانستان تخلیه شده است، با نشر بیانیه ای در روز دوشنبه گفت: «در نهایت باید دید که آیا ایالات متحده امریکا وعده محافظت از همه متحدانش را عملی می کند یا نه.»

او که در سازمان غیردولتی »خدمات مهاجرت لوتری« کار می‌کند، در ادامه گفت: «کانگرس باید به وعده های داده شده ملت ما عمل کند و به افغان ها نشان دهد که این کشور فقط یک پناهگاه موقت امن برای آن ها نیست ... بلکه خانه شان است.»

برگرفته از رسانه همکار ما (دویچه وله)

 

در همین زمینه